Bitcoin

Fidelity lanceert een spot Bitcoin ETF in Canada

Fidelity Investments heeft een Bitcoin ETF gelanceerd waarmee beleggers in plaats van derivaten echte Bitcoins kunnen kopen en verkopen.


Eén van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders wil aan de vraag van zijn klanten voldoen

De beleggingsonderneming genaamd Fidelity Investment gaat naar verluidt volgende week een spot ETF in Canada lanceren.

Volgens een tweet gedeeld door een ETF-analist van Bloomberg, genaamd Erick Balchunas, is het fonds ‘Fidelity Advantage Bitcoin ETF’ momenteel in afwachting van notering op een Canadese beurs. De analist wees er ook op dat als het nieuwe fonds goedgekeurd wordt, het de grootste vermogensbeheerder zou worden die Bitcoin-diensten aanbiedt.

De beslissing van Fidelity om een spot-ETF in Canada aan te bieden is een enorm positief teken voor de cryptomarkt. Het betekent namelijk dat één van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, met bijna $4 biljoen aan activa, een dienst wil ontwikkelen om aan de vraag van zijn klanten te voldoen.

Ondertussen beraadt de Amerikaanse SEC zich nog steeds over het al dan niet goedkeuren van een Bitcoin spot ETF. Steeds meer instanties zijn boos op de financiële waakhond van Amerika dat ze een dergelijke spot ETF blijven weigeren. Dit terwijl Bitcoin futures ETF’s wel toegestaan zijn. De druk begint dus flink toe te nemen op de securities and exchange commission. Het zou dus goed zijn dat op den duur ook in Amerika een spot ETF goed gekeurd zal worden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?