Ethereum Nieuws

Fidelity lanceert nieuw Ethereum Indexfonds voor institutionele beleggers

Fidelity is bezig met de lancering van een nieuwe Ethereum Indexfonds voor de rijkere belegger. Er zit op het moment van schrijven al 5 miljoen dollar in het fonds, wat het geen hele grote jongen maakt, maar het is een begin.

Wat is een indexfonds?

Het grote verschil tussen een indexfonds en exchange-traded funds (ETFs) is de manier waarop ze verhandeld worden. Indexfondsen, zoals het nieuwe Ethereum Indexfonds van Fidelity, kunnen alleen tegen vaste tarieven gekocht worden als de markten gesloten zijn. Daarbij hebben indexfondsen vaak een hogere minimale inleg. Voor het nieuwe fonds van Fidelity is de minimale inleg bijvoorbeeld 50.000 dollar.

Daarmee valt het fonds buiten het bereik van de gewone man, die beter terechtkan bij beurzen om daar zijn crypto te kopen. Overigens lijkt de eerste verkoop voor het nieuwe fonds van Fidelity al op 26 september te hebben plaatsgevonden. Op dinsdag 4 oktober is het fonds bij de Securities and Exchange Commission (SEC) geregistreerd.

Het nieuwe fonds van Fidelity heeft overigens concurrentie, want in 2018 al heeft ook Bitwise een Ethereum fonds gelanceerd. Dat fonds schijnt momenteel 25 miljoen dollar ‘onder de riem’ te hebben. In die zin is het al een stukje groter dan het fonds van Fidelity.

Fidelity en Bitcoin

Afgelopen maand gingen er ineens geruchten over Fidelity en Bitcoin. Het grote fonds zou van plan zijn om Bitcoin aan te bieden aan zijn 34 miljoen particuliere klanten. Dat nieuws kwam echter niet direct van Fidelity zelf, maar van Galaxy Digital CEO Mike Novogratz. Uiteindelijk moet nog maar blijken hoeveel er van dat gerucht waar is.

“Een klein vogeltje fluisterde in mijn oor dat Fidelity binnenkort retail-klanten richting Bitcoin gaat duwen. Ik hoop dat het vogeltje gelijk heeft”, aldus Novogratz tijdens het SALT forum in New York. Fidelity is ook bezig met Charles Schwab en Citadel Securities om een nieuw handelsplatform op te zetten. Een handelsplatform dat efficiënter, veiliger en goedkopere transacties met digitale assets mogelijk moet maken voor institutionele partijen.

Ethereum nieuws

Ethereum Shanghai-upgrade gepland voor 2023
Bitcoin en Ethereum koers stijgen, maar de inflatie baart zorgen
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten