Bitcoin

Fidelity wil eigen Bitcoin ETF lanceren

Fidelity, een van de grootste financiële instellingen ter wereld, vraagt ​​goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een Bitcoin ETF te lanceren, zo is te zien in een aanvraag bij de SEC.


Veel vraag naar Bitcoin ETF’s

De Exchange-Traded Fund zou particuliere beleggers in staat stellen om op de prijs van Bitcoin te wedden zonder de cryptocurrency zelf te hoeven kopen en op te slaan. De ETF zou vervolgens worden geregistreerd als de Wise Origin Bitcoin Trust. Fidelity Service Company Inc zou optreden als de beheerder, en Fidelity Digital Assets zal de fysieke Bitcoin die aan de ETF ten grondslag ligt, bewaren, mocht deze worden goedgekeurd.

De SEC heeft nog altijd geen Bitcoin ETF goedgekeurd, ondanks dat veel bedrijven er een hebben aangevraagd. Gemini heeft sinds 2013 meerdere Bitcoin ETF’s aangevraagd. Anthony Scaramucci’s SkyBridge Capital heeft er zojuist een aangevraagd en vermogensbeheerder VanEck probeert er al jaren een te lanceren.

Beleggers willen al jaren een ​​Bitcoin ETF, en bedrijven zoals Grayscale en Galaxy Digital bieden vergelijkbare crypto-investeringsproducten die proberen in die behoefte te voorzien. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft nu meer dan $36 miljard aan Bitcoin onder beheer, hoewel het wordt verhandeld tegen een premie van -12%.

Deze voorgestelde ETF is echter niet Fidelity’s eerste uitstapje naar de wereld van crypto. Vorig jaar lanceerde de bank haar eerste Bitcoin-only beleggingsproduct in de vorm van het Wise Origin Bitcoin Index Fund I.

In een recente verklaring zei de directeur van Global Macro van Fidelity dat Bitcoin een “uniek voordeel heeft ten opzichte van goud”.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins