PHILIPPINES
Exchange, Regulatie

Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen

De Filippijnse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zowel Google als Apple opgedragen om de Binance-app uit hun app-stores te verwijderen voor gebruikers in de Filippijnen.

Volgens een persbericht van de SEC van 23 april werkt de toezichthouder samen met de techgiganten om “applicaties beheerd door cryptogigant Binance” te verwijderen. De bedrijven ontvingen op 19 april afzonderlijke brieven over het verwijderen van de apps uit de lokale marktplaatsen.

“De SEC heeft Binance onderzocht en geconcludeerd dat de voortdurende toegang van het publiek tot deze websites/apps een bedreiging vormt voor de veiligheid van de fondsen van investerende Filippino’s.”

Emilio B. Aquino, voorzitter van de SEC, zei dat het verkopen of aanbieden van niet-geregistreerde effecten aan lokale inwoners en opereren als een “niet-geregistreerde makelaar” in strijd is met de effectenwetgeving van het land.

Hij verklaarde dat door het verwijderen van de Binance-applicaties uit de app-stores, de bedrijven zouden helpen “de verdere verspreiding van illegale activiteiten in het land te voorkomen,” en voegde eraan toe dat het niet naleven “schadelijke” effecten kan hebben op de lokale economie.

Deze stap volgt kort nadat de SEC en de National Telecommunications Commission (NTC) op 25 maart de toegang tot Binance-websites blokkeerden.

SEC Waarschuwt voor Binance

De SEC waarschuwt het publiek sinds november 2023 actief om Binance niet te gebruiken voor investeringen. De organisatie stelt dat de cryptobeurs, een van de grootste ter wereld, nog geen vergunning heeft om investeringen van het publiek aan te trekken, noch om een beurs te exploiteren voor het kopen en verkopen van effecten.

Op 8 april, na de handhaving van het officiële verbod op Binance, herhaalde een SEC-functionaris dat gebruikers al een periode van drie maanden kregen, samen met een verlenging, om hun fondsen van de beurs te halen. Na deze periode zei de SEC dat ze “geen aanbevelingen kunnen doen” voor methoden om fondsen terug te krijgen.

De maatregel om Binance te blokkeren volgt op een actie van de SEC en de National Telecommunications Commission (NTC) op 21 februari, waarbij ze overgingen tot het blokkeren en verbieden van onvergunde cryptohandelsplatforms in het land. Op dat moment bleef Binance onaangetast.

Binance was elders in de wereld betrokken bij andere regulatoire problemen, zoals een nieuwe groepsrechtszaak in Canada op 23 april, waarin werd beweerd dat de beurs lokale effectenwetten had overtreden.

Aan de andere kant kondigde de cryptobeurs op 18 april aan dat ze zou terugkeren naar India na betaling van een boete van $2 miljoen wegens eerdere niet-naleving van lokale regelgeving.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?