Manila Fillipijnen
Exchange

Filippijnse SEC waarschuwt voor crypto-exchanges zonder vergunning

Na de ineenstorting van de cryptocurrency exchange FTX heeft de Filippijnse regering een waarschuwing naar buiten gebracht aan investeerders in het land voor het gebruik van crypto-exchanges zonder een vergunning.

Naast waarschuwing ook advies gegeven

Er is tegelijkertijd met de waarschuwing door de Securities and Exchanges Commission (SEC) in de Filippijnen ook een advies uitgebracht tegen het gebruik van niet-geregistreerde cryptocurrency-exchanges die wel in het land actief zijn. Binnen de waarschuwing noemde de SEC niet direct de FTX-exchange, maar zei dat de waarschuwing rekening houdt met ‘de recente ineenstorting van een grote internationale cryptocurrency-exchange’.

Onder verwijzing naar de wetten in het land herhaalde de overheidsinstantie tevens dat iedere entiteit die van plan is zaken te doen in het land, zich officieel moet registreren bij de SEC. Zij schreven het volgende:

De SEC is zowel de registrar als toezichthouder van het Filippijnse bedrijfsleven; het houdt toezicht op meer dan 600.000 actieve bedrijven en evalueert de jaarrekeningen (FS) die zijn ingediend door alle bedrijven die bij het zijn geregistreerd.

Onwettig toestaan van Filippino’s

Naar verluidt richten een aantal crypto-exchanges zich op Filippijnse investeerders via advertenties online en via sociale media. De SEC benadrukte dat veel crypto-exchanges op dit moment Filippino’s onwettig toestaan om toegang te krijgen tot hun platforms en het aanmaken van accounts online mogelijk te maken. Volgens de SEC zou ten minste een groot deel van deze exchanges verschillende producten en schema’s aanbieden die een hoog risico en soms zelfs frauduleus zijn.

Een voorbeeld hiervan zou Binance zijn. Afgelopen augustus werden zij door de Filippijnse SEC eruit gepikt als exchange zonder licentie. Desondanks blijft de exchange positief dat ze deze licentie relatief snel zullen ontvangen. Desondanks dit allemaal blijft crypto als slot ook in de Filippijnen groeien.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?