Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Financiële adviseurs zouden meer in crypto investeren als er een spot-ETF zou zijn

Een meerderheid van de financiële adviseurs zou meer in crypte investeren als er een spot-ETF-product beschikbaar zou zijn.

Behoefte aan crypto neemt toe

Uit een nieuwe Nasdaq-enquête, die gehouden werd onder financiële adviseurs, bleek dat 72% van hen meer in cryptocurrencies zou investeren als ze toegang hadden tot een Bitcoin spot-ETF-product.

Slechts 38% van de ondervraagde adviseurs zei dat ze denken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in 2022 een spot-ETF zal goedkeuren. Bijna evenveel, 31%, denkt dat het onwaarschijnlijk is dat de SEC dit jaar een spot-crypto-ETF-product zal goedkeuren. De mix van opwinding en twijfel rond een spot-crypto-ETF heeft financiële adviseurs er niet van weerhouden andere manieren te vinden om crypto aan hun portfolio’s toe te voegen.

“De overgrote meerderheid van de adviseurs die we hebben ondervraagd, is van plan om crypto’s te kopen. Terwijl de vraag blijft stijgen, zullen adviseurs op zoek gaan naar een institutionele oplossing voor de crypto vraag. De Crypto vraag is groot onder hun klanten.” Aldus Jake Rapaport, hoofd van onderzoek naar digitale asset indexen bij Nasdaq.

De 500 adviseurs, die vorige maand ondervraagd werden namens Nasdaq, beheren $26 biljoen voor hun klanten.

Een deel van de adviseurs belegt al in cryptocurrencies. Van deze groep is niemand van plan het komende jaar hun cryptobezit te verminderen. De overgrote meerderheid, 86%, is van plan om hun crypto bezittingen te vergoten.

Volgens het onderzoek overwoog slechts vier op de tien adviseurs om te investeren in individuele crypto munten. Negenenzestig procent zei dat ze een indexfonds zouden gebruiken voor een bredere blootstelling aan crypto.

Teucrium’s Bitcoin futures ETF

De hoop op een mogelijke Bitcoin ETF goedkeuring kwam vorige week weer tot leven. De SEC keurde namelijk het Teucrium Bitcoin Futures Fund goed. In tegenstelling tot de andere futures Bitcoin ETF’s, werd de aanvraag voor deze ingediend onder de Securities Act van 1933.

De SEC zei dat de ‘1933 act’ niet genoeg consumentenbescherming toen ze een aantal Bitcoin futures ETF’s afwezen. Maar nu er een futures Bitcoin ETF onder deze 1933 act is goedgekeurd, lijkt het erop dat een groot obstakel is weggenomen.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten