Exchange Nieuws

Financiële toezichthouder Italië waarschuwt voor cryptocurrency exchange Binance

De Italiaanse financiële toezichthouder van de effectenmarkt, de ‘Italian Companies and Exchange Commission (de CONSOB), heeft via een verklaring laten weten dat de Binance Group en hun gelieerde bedrijven niet bevoegd zijn om beleggingsdiensten te verlenen en actief te zijn in het land.


Niet enige land die waarschuwing afgeeft

De waarschuwing vanuit de Italiaanse financiële toezichthouder is gericht op de hoofdwebsite van Binance, Binance.com. De CONSOB heeft het publiek nu gewaarschuwd voor mogelijke implicaties van de juridische status van Binance in Italië. Hierdoor luidde het advies om voorzichtig te zijn bij het maken van investeringskeuzes.

Hiermee sluit Italië zich nu aan bij een reeks van groeiende aantal landen die allemaal een openbare waarschuwing afgeven tegen de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Verwacht wordt dan ook dat Italië zeker niet het laatste land zal zijn die een dergelijke waarschuwing afgeeft. De CONSOB merkte hierover het volgende op:

“Het is in ieder geval belangrijk dat beleggers worden geïnformeerd dat transacties in instrumenten die verband houden met crypto-activa risico’s kunnen inhouden die niet onmiddellijk waarneembaar zijn vanwege hun complexiteit, hoge volatiliteit en voor eventuele beveiligingskwetsbaarheden.”

De Italiaanse financiële toezichthouder is hiermee niet direct tegen cryptocurrencies, maar is wel van mening dat de Italiaanse inwoners vooraf goed geïnformeerd moeten zijn. Pas dan kunnen zij een wel overwogen beslissing nemen. Het is nog niet zeker welk land als volgende een soortgelijke waarschuwing gaat afgeven, mocht dit het geval zijn.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten