Exchange Nieuws

Financiële toezichthouder van Polen waarschuwt voor Binance

Terwijl de populaire cryptocurrency exchange Binance wordt gecontroleerd door regelgevers over de hele wereld, heeft de financiële waakhond van Polen een consumentenwaarschuwing afgegeven over de crypto exchange.


PFSA waarschuwt consumenten

Op woensdag publiceerde de Polish Financial Supervision Authority (ofwel de PFSA) een verklaring op de groei van wereldwijde regelgevingsproblemen van Binance. Het kantoor benadrukte dat activiteiten van het bedrijf (nog) niet gereguleerd worden in Midden-Europese land. 

De cryptomarkt is ‘noch gereguleerd noch onderworpen aan toezicht’ door de PFSA, merkte de Poolse toezichthouder op. Ook waarschuwde de toezichthouder het publiek voor de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan de handel op Binance, gezien de groeiende terugslag naar de exchange van wereldwijde financiële toezichthouders. In de verklaring zei het kantoor het volgende:

“In overeenstemming met de bescherming van financiële marktdeelnemers en waarschuwingen van buitenlandse toezichthoudende autoriteiten, beveelt het PFSA-kantoor aan om bijzondere voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van diensten van Binance-groepsentiteiten en het verhandelen van cryptocurrencies, aangezien dit een aanzienlijk risico kan inhouden dat kan leiden tot het verlies van fondsen.”


De industrie wordt volwassen

De PFSA noemde verschillende wettelijke waarschuwingen tegen Binance door wereldwijde regelgevers, waaronder die van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit, de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk, de Monetaire Autoriteit van de Kaaimaneilanden en de Securities and Exchange Commission of Thailand. Zoals eerder gemeld, is Binance onderworpen aan wettelijke onderzoeken en beoordelingen in landen als Canada, Japan, de Verenigde Staten en Singapore. Daarnaast verwees de PFSA naar haar waarschuwing van januari over de algemene risico’s van beleggen in cryptocurrencies zoals de Bitcoin (BTC)

Hierin staat dat de cryptomarkt in Polen nog niet gereguleerd is. De verklaring van de PFSA komt kort nadat Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) de toezegging van het bedrijf herhaalde om samen te werken met wereldwijde regelgevers om te voldoen aan de regelgeving op de financiële markten. 

De CEO verklaarde dat er nog steeds veel onzekerheid is over de regelgeving rond crypto. Toch verwelkomde hij meer regelgeving omdat ze, naar zijn mening, ‘positieve signalen zijn dat de industrie volwassen wordt’. Het is echter nog niet bekend wat precies de volgende stap van de Poolse overheid zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten