Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Financiële toezichthouder van Singapore geeft goedkeuring aan Paxos

De financiële toezichthouder van Singapore heeft Paxos goedkeuring verleend om cryptodiensten aan te bieden aan lokale bedrijven. Paxos geeft onder andere stablecoins uit.


Ontvangen van licentie

Door het ontvangen van de licentie, mag Paxos nu in Singapore blockchain- en cryptodiensten aanbieden. De goedkeuring zal naar verluidt ook een bijdrage leveren bij het uitbreiden van zijn diensten naar geheel Azië. De CEO en mede-oprichter van Paxos Asia, Rich Teo, zei het volgende:

“We zijn verheugd om MAS als onze regelgever te hebben, en met hun toezicht kunnen we de consumentenacceptatie van digitale activa wereldwijd veilig versnellen door gereguleerde oplossingen voor ’s werelds grootste ondernemingen aan te sturen.”

Paxos was één van de eerste crypto gerelateerde bedrijven die een BitLicense mocht ontvangen. Met zo’n licentie mag je officieel in New York opereren. Destijds opereerde ze onder de naam ItBit. In april van afgelopen jaar verleende het Amerikaanse kantoor van de controleur de stablecoin-aanbieder een federaal handvest om een nationale trustbank te vormen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Veel aanvragen zijn afgewezen

Naar verluidt zijn er vanaf december 2021 ongeveer 170 licentieaanvragen geweest in Singapore. Ruim de meerderheid, 103 hiervan, zijn afgewezen. Een aantal grote crypto-ondernemingen, waaronder Bitstamp Limited, Coinbase Singapore en Gemini Trust, worden opvallend genoeg vermeld als een vrijstelling van het bezit van een licentie.

Toch is niet iedere grote exchange succesvol in Singapore. Binance stopte eerder al met al zijn activiteiten in het rechtsgebied, en ook Huobi Global is er niet meer actief.

Paxos, opgericht in 2012, staat achter Paxos Standard (PAX), Binance USD (BUSD), PAX Gold (PAXG) en de Pax Dollar (USDP).

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten