Bitcoin

Finse autoriteiten hebben voor $15 miljoen aan Bitcoin in beslag genomen en wil het niet verkopen

In Finland heeft de douane een nieuw dilemma. Wat moet het land doen met $15 miljoen aan Bitcoins? Het land vreest dat het mogelijk in handen van criminelen valt mocht het land van plan zijn de tokens te verkopen.


Ruim 1600 Bitcoins

De Finse douane probeert al enkele jaren Bitcoins (BTC) te lossen. Deze zaak duurt echter erg lang, waardoor het aantal Bitcoins nu is opgelopen tot 1.666 BTC. Afgelopen jaar heeft de overheid dan ook een plan ontwikkeld voor een openbare veiling van de digitale munten. Enkele ambtenaren zijn echter bezorgd dat een verkoop van deze Bitcoins mogelijk de verkeerde aandacht zou trekken. Zij trekken het zelfs zo ver dat het mogelijk zelfs de veiligheid van het agentschap in gevaar zou kunnen brengen.

Tevens wordt rekening gehouden met een kans voor het witwassen van geld, waar deze veiling aan bij zou kunnen dragen. Volgens de Finse douane gebruiken de kopers van cryptocurrencies deze zelden voor ‘normale’ inspanningen.


In beslagname

De Finse douane heeft de BTC in beslag kunnen nemen na een succesvolle missie op het dark web, eind 2016. De waarde van de BTC lag destijds rond de $550. Dit houdt in dat de waarde van deze 1.666 BTC’s circa €920.000 waard was. De waarde van BTC ligt inmiddels wat hoger, waardoor deze waarde van $920.000 naar circa $15 miljoen (€14 miljoen) is gestegen. Als alle in beslag genomen BTC was verkocht op zijn all time high, dan waren deze ruim 1.600 BTC’s circa 33 miljoen waard geweest.


Meerdere overheden staan voor zelfde keuze

Niet alleen de Finse overheid heeft te maken met deze relatief nieuwe vorm van inbeslagname. Zo heeft de Amerikaanse overheid, misschien wel de koploper op dit gebied, voor meerdere honderden miljoenen dollars aan Bitcoin in beslag genomen. Zij hebben ervoor gekozen om een gedeelte hiervan via openbare veilingen te verkopen. Ook in België zijn in beslag genomen Bitcoins onder de hamer gegaan.


Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85