Crypto crash
Binance, Exchange

Flinke daling in crypto markt na schuldigverklaring Binance CEO

De waarde van Binance’s BNB-token ondervond een forse daling vanavond, na nieuws dat zowel de cryptocurrency-beurs als haar CEO en oprichter, Changpeng Zhao, van plan zijn schuld te erkennen. Deze stap maakt deel uit van een voorgenomen overeenkomst om een substantiële boete te betalen, als een schikking voor aanklachten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Cryptomarkt daalt fors na het nieuws

De prijs van Binance’s BNB-token is in het afgelopen uur met 8% gedaald, waardoor de huidige waarde ongeveer $240 bedraagt. BNB heeft daarmee de sterkste daling onder de grote cryptocurrencies in het laatste uur doorgemaakt.

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies, vertonen eveneens prijsdalingen, hoewel deze minder drastisch zijn dan die van BNB. Bitcoin is met 0,9% gedaald naar een huidige prijs van net onder $36.900. Het kende een scherpere daling naar ongeveer $36.320 direct na het nieuws, maar is sindsdien weer licht hersteld. Ethereum daarentegen is in het laatste uur met 1,6% gedaald, waardoor de huidige prijs nu rond de $1.973 ligt.

Binance en Zhao bereiden zich voor op grote schikking met Amerikaans Ministerie van Justitie

Binance en haar CEO, Changpeng Zhao, zullen naar verluidt schuld bekennen aan het schenden van de Amerikaanse antiwitwaswetgeving. Als onderdeel van deze schikking zou de beurs een boete van $4,3 miljard betalen om de aanklachten af te wikkelen. Bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Zhao heeft ingestemd om terug te treden uit zijn leidinggevende functie bij de beurs.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie wordt verwacht de schikking om 21:00 Nederlandse tijd bekend te maken. Deze overeenkomst omvat ook de afhandeling van civiele aanklachten door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), maar zal geen regeling met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevatten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers