Crypto Hacker
Hack

Flooring Protocol met succes aangevallen: $1.5 miljoen aan NFT’s gestolen

Een recente cyberaanval op het Flooring Protocol heeft de cryptowereld weer opgeschud. Volgens diverse bronnen op sociale media had de aanval zich gericht op het perifere of multicall slimme contract van het protocol. De hacker heeft vervolgens de gestolen NFT’s op de markt gebracht.

Snel gereageerd door het Flooring Protocol-team

Het ontwikkelteam van Flooring Protocol reageerde snel en implementeerde binnen enkele uren een oplossing. Ze verzekerden dat het hoofdcontract veilig bleef en dat digitale activa in kluizen en safeboxen niet werden beïnvloed.

De gestolen NFT’s vonden hun weg naar de marktplaats Blur, waar de hacker naar verluidt tussen de 1,5 en 1,6 miljoen dollar verdiende. Dit bedrag is afhankelijk van de fluctuerende ETH-prijzen.

ApeCoin DAO, een beveiligingsprotocol, waarschuwde dat gebruikers van Flooring Protocol die NFT’s verloren tijdens de aanval deze mogelijk niet terugkrijgen, omdat de hacker ze al had verkocht.

Deze aanval volgde kort na een soortgelijk incident bij NFT Trader, waar meerdere waardevolle NFT’s werden gestolen. De hacker eiste aanvankelijk een premie van 10% op de marktwaarde van de tokens, maar besloot later enkele items terug te geven.

Een tweede partij, die zichzelf een ‘vrouwelijke aaseter’ noemde, onthulde het adres van de hacker.

Protocol is pas twee maanden live

Het Flooring Protocol, dat twee maanden geleden live ging, trok snel de aandacht met zijn unieke aanpak van het opsplitsen van NFT’s in ERC-20 tokens. Het werd snel een hotspot voor collecties zoals Azuki Elementals, Pudgy Penguins en y00ts. Dit leidde tot een significante toename in het handelsvolume van deze collecties.

Op de dag na de lancering had het protocol al een indrukwekkende hoeveelheid NFT’s verzameld, met een totale vergrendelde waarde van meer dan 1.800 ETH.

Ondanks de aanvankelijke succesvolle lancering en een hoge waardering van de native token FLC, heeft het token de afgelopen weken een waardevermindering ervaren. Dit benadrukt de volatiliteit en risico’s verbonden aan investeringen in de cryptomarkt.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?