Blockchain Nieuws

Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen

Lokale investeerders in Hong Kong hebben een fonds gelanceerd om de digitale industrie te financieren, nu Hong Kong zich weer opent voor de cryptomarkt.

ProDigital Future

Het nieuwe fonds genaamd ProDigital Future, zal zich richten op startende Web3-bedrijven die gericht zijn op de regionale markt.

ProDigital Future heeft volgens een Bloomberg-rapport van 30 maart ongeveer $30 miljoen opgehaald tijdens zijn halfjaarlijkse fondsenwervingsperiode. Het fonds, geleid door Ben Ng, een partner bij de in Hong Kong gevestigde aandelenfirma SAIF Partners, en Curt Shi, een ervaren technologie-investeerder uit China, heeft echter plannen om tegen het einde van 2023 $100 miljoen op te halen.

Het fonds wordt momenteel gesteund door Sunwah Kingsway Capital Holdings en Golin International Group.

Volgens Shi verliep het fondsenwervingsproces “relatief soepel”, maar zijn investeerders voorzichtig met het investeren van hun geld in cryptoprojecten. Naar verluidt namen ook investeerders uit Hong Kong en enkele family offices uit China, Australië en Singapore deel aan ProDigital Future.

Het fonds zal zich richten op het omarmen van “Hong Kong en zijn beleid”, maar heeft ook plannen om aanwezig te zijn in Australië en Singapore, evenals in Europa en de Verenigde Staten, aldus ProDigital Future. Het fonds heeft al geïnvesteerd in 6 digitale-asset-projecten, waaronder GigaSpace, een Metaverse-bedrijf, en One Future Football, een Australische digitale voetbalcompetitie die momenteel in stealth-modus opereert.

Reguleren van crypto in Hong Kong

Afgelopen jaar kwam Hong Kong’s regering met het idee om een eigen wetsvoorstel in te dienen waarmee crypto gereguleerd kan worden. Ook is er een voorstel uitgebracht voor een licentieregime voor crypto-exchanges. Verwacht wordt dat dit voorstel later dit jaar gerealiseerd zal worden, het is echter nog niet exact bekend wanneer.

Dit regime stelt een vergunningsprocedure voor waar iedere cryptocurrency exchange aan moet voldoen, waarbij geëist wordt dat marktspelers aan verschillende voorwaarden voldoen, waaronder de veilige bewaring van activa, Know-Your-Customer (KYC), Anti-Money Laundering (AML) en Combating the Financing of Terrorism-regelgeving.

Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van Hong Kong in de crypto-wereld zal zijn.

Blockchain nieuws

Microsoft tekent deal voor AI rekenkracht met door Nvidia ondersteunde CoreWeave
Kolonel van de luchtmacht: AI-drone bleef tijdens de simulatie zijn menselijke bestuurder doden
OpenAI vermindert AI-hallucinaties en versterkt wiskundige vaardigheden van ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen