Exchange Nieuws

FTX crypto-exchange haalt $420 miljoen op van 69 investeerders

FTX, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft opnieuw $420 miljoen opgehaald. Dit brengt de totale waardering van het bedrijf op $25 miljard.


Totale waardering van FTX is nu $25 miljard

Het bedrijf heeft donderdag officieel aangekondigd dat het een nieuwe Series B-1-fondsenwerving heeft voltooid waarbij 69 investeerders betrokken zijn. Deze omvatten bijvoorbeeld Ontario Teachers’ Pension Plan Board en de staatsinvesteringsmaatschappij Temasek uit Singapore.

Andere investeerders waren onder meer grote durfkapitaalbedrijven zoals Sequoia Capital, Tiger Global, Sea Capital, Ribbit Capital, Lightspeed Venture Partners en fondsen en rekeningen beheerd door BlackRock.

Volgens het producthoofd van FTX, Ramnik Arora, zal de nieuwe financiering het bedrijf helpen zijn product verder uit te breiden over aandelen, nonfungible tokens (NFT) en videogame-partnerschappen. Hij zei:

“We verwachten strategische investeringen te doen om het bedrijf te laten groeien en onze wettelijke dekking uit te breiden.”

De oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, zei dat hij zijn bedrijf oprichtte met het idee om een betere financiële markt te creëren. Met deze nieuwe investeringsronde kunnen ze deze ambitie voortzetten. 

Het nieuws komt kort nadat FTX in september de registratie voor zijn dochteronderneming in de Bahama’s heeft verkregen. De exchange is recentelijk actief betrokken geweest bij de NFT-industrie en kondigde vorige maand de lancering aan van zijn eigen native NFT-marktplaats.

Dat de exchange geen moeite heeft om geld op te halen is trouwens niet zo gek. Het aantal gebruikers van FTX is met 48% gegroeid. Ook is het gemiddelde handelsvolume met 75% is toegenomen sinds een financieringsronde in juli.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten