Exchange Nieuws

FTX dichtbij overname assets van crypto-leenplatform Voyager Digital

De crypto-beursgigant FTX van CEO Sam Bankman-Fried is dichtbij de overname van de assets van het geplaagde Voyager Digital. Het is nog altijd mogelijk dat er hogere biedingen komen, maar voor nu lijkt FTX aan de winnende hand.

Strijd tussen FTX en Wave Financial

Deze week organiseerde de faillissementsrechter een veiling voor de assets van Voyager Digital. In de laatste fase werd het een strijd tussen het FTX van Bankman-Fried en Wave Financial, een investeringsplatform voor digitale assets. Uiteindelijk werd FTX de hoogste bieder, al is het niet duidelijk hoeveel ze precies betalen voor de assets van Voyager Digital. Zowel FTX als Wave Financial weigeren tot nu toe op verzoeken tot commentaar te reageren.

Op 25 augustus wist CoinDesk te meldden dat FTX en Binance samen in de race waren om de assets van Voyager over te nemen. FTX bleek uiteindelijk een bod te hebben gedaan dat door Voyager als “te laag” werd bestempeld. De aanwezigheid van Wave Financial was op dat moment nog niet bekend. Eerder deze week werd ook bekend dat FTX kapitaal ophaalt om een mogelijk acquisitie te financieren.

Licht aan het einde van de tunnel

Een deal voor de assets van Voyager Digital heeft de potentie om de ellendige situatie tot een redelijk einde te brengen. Tot nu toe blijkt het jaar 2022 een verschrikkelijke te zijn voor de crypto-markt. Dat heeft mede te maken met de zwakke macro-economische omstandigheden, maar kan ook niet los gezien worden van de ineenstorting van het Terra protocol, dat veel grote partijen in de problemen bracht.

Nadat de markt in juni een voorlopige bodem bereikte, kwamen ook de liquiditeitsproblemen bij veel grote jongens in de markt aan het licht. Voor klanten van Voyager Digital resulteerde dit begin juli in de schorsing van de opnames. Vanaf dat moment was het niet meer mogelijk om assets van het platform af te halen, de ware nachtmerrie van iedere investeerder werd op dat moment werkelijkheid voor de klanten van Voyager Digital. Nu lijken ze er dankzij de deal met FTX nog ‘redelijk’ van af te komen.

Exchange nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Sam Bankman-Fried over de mogelijkheid voor FTX om Celsius over te nemen Sam Bankman-Fried over de mogelijkheid voor FTX om Celsius over te nemen
FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten