ftx
Exchange

FTX-faillissement: uit documenten blijkt dat Coinbase een potentiële overname heeft onderzocht

Recente documenten hebben aangetoond dat de in San Francisco gevestigde cryptobeurs Coinbase een mogelijke overname van de Europese dochteronderneming van de failliete cryptobeurs FTX had onderzocht.

Coinbase toont interesse in de overname van FTX Europe

Uit rapporten van Fortune blijkt dat de cryptobeurs Coinbase geïnteresseerd was in de overname van FTX Europe nadat moederbedrijf FTX vorig jaar november failliet ging vanwege de zeer winstgevende derivatenactiviteiten en het groeiende klantenbestand.

De cryptobeurs heeft 2 keer interesse getoond in het verwerven van de Europese tak van FTX. De eerste was toen de moederbeurs in november vorig jaar failliet ging, en nu in september 2023.

De recente interesse van Coinbase in de overname richt zich voornamelijk op de strategie om zijn aanwezigheid op de crypto-derivatenmarkt wereldwijd uit te breiden.

Crypto-derivaten zijn financiële overeenkomsten die hun waarde ontlenen aan een onderliggend actief zoals Bitcoin (BTC) dat winstgevend is voor handelaren en de beurs. Deze derivaten omvatten opties, futures en swaps.

Meerdere exchanges toonden interesse

Coinbase is niet de enige cryptobeurs die interesse toonde in de overname van FTX Europe. Uit het rapport blijkt dat andere prominente crypto-exchanges zoals Crypto.com en Trek Labs ook hebben nagedacht over het verwerven van de Europese tak van de beurs.

Een andere reden achter de interesse van prominente cryptobeurzen in de Europese tak van FTX is te wijten aan de vergunning voor de handel in derivaten die het bedrijf heeft verkregen na het verlenen van een Cypriotische regelgevende licentie.

Dit gaf FTX Europe een voorsprong op andere prominente crypto-exchanges, waardoor het het enige platform was met een populair type crypto-derivaat op de Europese markt. Deze staat bekend als Perpetual Futures.

Coinbase heeft zich nu echter begeven in de Verenigde Staten nadat de cryptobeurs in augustus 2023 goedkeuring van de toezichthouders kreeg.

FTX Europe staat momenteel nog steeds te koop en de verkoopdeadline van het bedrijf is vastgesteld op 24 september 2023.

CEO gearresteerd voor rechtszaak

FTX’s Chief Executive Officer Sam Bankman-Fried’s verzoek om vrijlating is twee weken voor zijn rechtszaak afgewezen. Hij vroeg om vrijlating op borgtocht in de hoop zijn proces vanuit zijn huis bij te wonen, maar zijn beroep werd ingetrokken.

De rechter die toezicht hield op de zaak, rechter Lewis Kaplan, verwierp het beroep van Bankman. Hij beval dat de voormalige CEO vóór zijn proces op 3 oktober 2023 in het Brooklyn Metropolitan Detention Center (MDC) zou worden vastgehouden.

Een van de bevindingen die van invloed waren op de beslissing van de rechter was dat Bankman-Fried naar verluidt had geprobeerd de getuigen die tegen hem getuigden te manipuleren en te beïnvloeden.

Het besluit van rechter Lewis om het beroep op borgtocht van Bankman in te trekken werd beoordeeld door het uit drie rechters bestaande panel van het 2e Amerikaanse Hof van Beroep om de juistheid van het besluit vast te stellen.

Er werd vastgesteld dat de beslissing juist was en dat er redenen waren om aan te nemen dat Bankman met wettige bedoeling had gehandeld om te proberen twee getuigen tegen hem te beïnvloeden.

Exchange nieuws

LUNC koers stijgt na aankondiging van notering op Binance
De cryptocurrency exchange Coinbase ziet stijging in marktaandeel na Binance-saga
FTX krijgt groen licht om $873 miljoen aan crypto te dumpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december