FTX
Exchange

FTX gaat schuldeisers 118% van hun verloren geld terugbetalen

De failliete crypto-exchange FTX heeft een nieuw voorstel ingediend voor het terugbetalen van haar schuldeisers. Het handelsplatform streeft ernaar om in totaal $16,3 miljard terug te betalen. Desondanks blijven sommige schuldeisers ontevreden en eisen ze een hoger bedrag terug.

In het nieuwe voorstel, na het faillissement in 2022, biedt FTX volledige vergoeding van de schuldeisers plus extra compensatie voor het lange wachten. Dit komt neer op een terugbetaling van 118%. Hoewel dit klinkt als een royaal aanbod, zijn niet alle schuldeisers tevreden. De huidige CEO van FTX en hoofd van de herstructurering, John J. Ray III, licht toe:

We zijn blij dat we in een positie zijn om een ​​Chapter 11-plan voor te stellen dat voorziet in de teruggave van 100% van de faillissementsvorderingen plus rente.

Schuldeisers niet tevreden met compensatie

De vergoeding van 118% geldt uitsluitend voor schuldeisers die minder dan $50.000 van de failliete exchange FTX eisen. Schuldeisers met hogere vorderingen zullen waarschijnlijk een lagere vergoeding ontvangen. Bovendien wordt het bedrag vastgesteld op de waarde van november 2022, het moment van het faillissement.

In 2022 stortten de cryptokoersen volledig in, mede door de ineenstorting van FTX en andere bedrijven zoals BlockFi. Dit maakt de waarde van de vergoeding in dollars relatief laag. Vergeleken met de huidige markt is dit verschil duidelijk zichtbaar: in november 2022 bereikte de Bitcoin (BTC) een dieptepunt van onder de $16.000, terwijl de koers nu ruim boven de $62.000 ligt.

FTX maakt geen herstart

In de oorspronkelijke faillissementsplannen van FTX suggereerde het platform nog een mogelijke herstart. In januari werd echter duidelijk dat de crypto-exchange geen “reboot” zal krijgen. Dit betekent dat het FTX-hoofdstuk volledig wordt afgesloten zodra alle schuldeisers zijn vergoed.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten