Hacker
Hack

FTX-hacker is op de vlucht met $339 miljoen, maar maakt fout na fout

De mysterieuze hacker, die erin slaagde om 339 miljoen dollar aan crypto van FTX te stelen, is volgens onderzoekspartij Arkham in paniek. Arkham ontdekte dat de hacker een groot deel van de tokens verloren is bij het overspringen van blockchain naar blockchain. Dit doet de hacker om het lastiger te maken voor de autoriteiten om de fondsen te volgen.

Hacker heeft er geen kaas van gegeten

De onderzoekers zijn in ieder geval weinig onder de indruk van de capaciteiten van de hacker in kwestie. “Het wordt met de dag duidelijker dat de hacker van FTX niet heel uitgekiend is. Ze proberen heel haastig om van alles te doen met de fondsen, zonder dat er echt een plan is”, aldus Miguel Morel van Arkham.

Door steeds van blockchain naar blockchain te springen en allerlei transacties in te schieten, lopen de kosten uiteraard op. Hoe meer ze dat doen, hoe minder er straks overblijft als ze gepakt zijn.

De aanvaller schijnt ook een redelijk amateuristische fout gemaakt te hebben. “Ze tikten per ongeluk een geverifieerd persoonlijk account aan op Kraken om voldoende TRX tokens te sturen om de transactiekosten te dekken”, aldus Dyma Budorin van Hacken. Dat geeft al een sprankje hoop dat het mogelijk is om de fondsen terug te krijgen.

Het is een kwestie van tijd

Miguel Morel gaat zelfs zo ver door te stellen dat het een kwestie van tijd is voordat de autoriteiten de hacker te pakken krijgen. “Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat ze ontdekt worden, omdat ze verschillende off-ramps (beurzen) gebruiken. Op dat punt is het slechts een kwestie van het terughalen van de fondsen”, aldus Miguel Morel.

Wat dat betreft is er tenminste nog iets ‘positiefs’ te melden over het hele drama rondom FTX. Als het lukt om de fondsen terug te krijgen, dan is er een kans dat de gebruikers in ieder geval een deel van hun tegoeden terugkrijgen. Vooralsnog ziet het er, met het flinke gat in de begroting van de beurs, nog behoorlijk slecht uit.

Hack nieuws

Mysterieuze malware steelt Bitcoin van Call of Duty spelers
YouTuber Logan Paul beweert dat CryptoZoo ‘geen oplichterij is’
Veiligheidsincident treft Call of Duty-gamers: miljoenen accounts aangetast door crypto-malware
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?