Hack Nieuws

FTX-hacker verdeelt bijna $200 miljoen in ETH over 12 wallet

De FTX-hacker die achter de diefstal van ruim $447 miljoen aan cryptovaluta van de crypto-exchange FTX zit, verplaatst opnieuw een deel van hun onrechtmatig verkregen geld.

180.000 Ethereum-tokens verplaatst

De nieuwe verhuizing van de $200 miljoen aan ETH is opgemerkt door Etherscan. Op 21 november verplaatste de hacker tussen 16:11 en 16:17 UTC in totaal 180.000 Ethereum naar 12 verschillende crypto-wallets. Iedere wallet ontving 15.000 Ethereum tokens, waardoor het totale bedrag op dit moment op $199,3 miljoen uitkomt.

Eerder werd bekend dat de hacker een ‘peel chaining’-methode toe lijkt te passen. Bij deze methode splits je grote bedragen op in steeds kleiner wordende hoeveelheden om hierdoor verwarring te creëren. Ook wordt verwacht dat op een gegeven moment een crypto-mixservice ingezet kan worden om de gestolen fondsen nog meer te verdoezelen.

Gebruikers worden creatief

In de tussentijd lijken sommige Ethereum-gebruikers gecodeerde berichten naar de hacker te sturen met het verzoek om een deel van de buit terug te sturen.

Zo registreerde één gebruiker de domeinnaam van de Ethereum Name Service (ENS) ‘ftx-rekt200k-pls-help.eth’ om aan te geven dat ze geld hebben verloren door de instorting van FTX en om een vergoeding van de hacker te vragen. Ze stuurden 21 transacties van 0,000001 Ether naar het adres van de hacker in een poging om opgemerkt te worden.

Een andere gebruiker was nog creatiever. Ze registreerden het ENS-domein ‘pleasecheckutf8data.eth’ en stuurden 12 transacties van 0,0001 ETH of minder naar de crypto-wallet van de hacker.

In iedere transactie zat op zijn beurt een UTF8-gecodeerd bericht met de tekst: “Stuur me alstublieft 100.000~, ik heb medische rekeningen te betalen en bezoek de Verenigde Staten in december. Ik kan niet goed lopen en heb agressieve spierproblemen. Help alstublieft! Ik verloor het grootste deel van mijn geld op FTX.” Ook bevatte het bericht een link naar een Imgur-bericht waarvan de gebruiker beweerde dat het een bewijs was van zijn medische afspraak. Het is echter nog maar de vraag of de hacker gepakt gaat worden.

Hack nieuws

Kaspersky: “Cybercriminelen laten Bitcoin liggen nu wetgeving verbetert”
De Ethereum koers kan hard crashen door enorme verkopen van FTX hacker
Hacker van FTX dumpt 50.000 Ethereum, maar blijft grote houder
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten