Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

FTX wil brokers overkopen ter voorbereiding op aandelenhandel

De cryptocurrency exchange FTX is naar verluidt op de markt voor startende brokers als onderdeel van de onlangs gemaakte plannen voor de ondersteuning van aandelenhandel op het platform.

‘Zero-commission’ handelen

De crypto-exchange heeft hiernaast bekend gemaakt dat ze in de applicatie van FTX.US, in eerste instantie aandelen gaan verhandelen zonder commissie. Gebruikers kunnen hun rekeningen financieren via stablecoins. Verwacht wordt echter dat er op een later termijn, nadat iedereen de kans heeft gekregen om bekend te worden met de nieuwe handel, dat er iets van een commissie gerekend gaat worden. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe dit model er precies uit gaat zien en hoeveel commissie waarop gevraagd gaat worden.

Hiernaast zou het bedrijf inmiddels al diverse gesprekken gevoerd hebben met ten minste 3 startende brokers over mogelijke overnames. Het zou hierbij gaan om de bedrijven genaamd ‘Apex Clearing’, ‘Webull’ en ‘Public.com’. FTX heeft dergelijke berichten echter nog niet officieel bevestigd.

Wellicht grotere overnames op later tijdstip

Alle bovengenoemde bedrijven zijn geregistreerd bij de financiële regelgevende instantie in het land. Ook zijn ze lid van de ‘Securities Investor Protection Corporation’, wat aangeeft dat ze gunstige voorwaarden hebben met diverse overheidsinstanties waaronder de SEC.

Het is nog relatief in een vroeg stadium om te zeggen of FTX voornamelijk op zoek is voor startende bedrijven om zijn op aandelen gerichte initiatieven te ondersteunen, of dat het bedrijf ook grotere overnames op de lange termijn op het oog heeft staan. Dit zal duidelijk worden naarmate er meer tijd verstrekt.

Exchange nieuws

Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Handelsplatform Crypto.com registreert zich bij Engelse financiële toezichthouder Handelsplatform Crypto.com registreert zich bij Engelse financiële toezichthouder
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten