FTX Exchange
Exchange

FTX wil brokers overkopen ter voorbereiding op aandelenhandel

De cryptocurrency exchange FTX is naar verluidt op de markt voor startende brokers als onderdeel van de onlangs gemaakte plannen voor de ondersteuning van aandelenhandel op het platform.

‘Zero-commission’ handelen

De crypto-exchange heeft hiernaast bekend gemaakt dat ze in de applicatie van FTX.US, in eerste instantie aandelen gaan verhandelen zonder commissie. Gebruikers kunnen hun rekeningen financieren via stablecoins. Verwacht wordt echter dat er op een later termijn, nadat iedereen de kans heeft gekregen om bekend te worden met de nieuwe handel, dat er iets van een commissie gerekend gaat worden. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe dit model er precies uit gaat zien en hoeveel commissie waarop gevraagd gaat worden.

Hiernaast zou het bedrijf inmiddels al diverse gesprekken gevoerd hebben met ten minste 3 startende brokers over mogelijke overnames. Het zou hierbij gaan om de bedrijven genaamd ‘Apex Clearing’, ‘Webull’ en ‘Public.com’. FTX heeft dergelijke berichten echter nog niet officieel bevestigd.

Wellicht grotere overnames op later tijdstip

Alle bovengenoemde bedrijven zijn geregistreerd bij de financiële regelgevende instantie in het land. Ook zijn ze lid van de ‘Securities Investor Protection Corporation’, wat aangeeft dat ze gunstige voorwaarden hebben met diverse overheidsinstanties waaronder de SEC.

Het is nog relatief in een vroeg stadium om te zeggen of FTX voornamelijk op zoek is voor startende bedrijven om zijn op aandelen gerichte initiatieven te ondersteunen, of dat het bedrijf ook grotere overnames op de lange termijn op het oog heeft staan. Dit zal duidelijk worden naarmate er meer tijd verstrekt.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins