Exchange Nieuws

FTX in gesprek met investeerders om $1 miljard op te halen voor verdere acquisities

Sam Bankman-Fried en zijn beursplatform FTX zijn in gesprek met investeerders om voor 1 miljard dollar aan fondsen op te halen. Dit extra kapitaal is nodig om acquisities te doen tijdens de bearmarkt.

FTX 32 miljard dollar waard

Volgens een rapportage van 21 september van CNBC, die bronnen citeren die ‘dicht bij het vuur staan’, zijn de gesprekken nog altijd in gang en kunnen de details veranderen. Als de verhalen kloppen, dan blijft de waardering van FTX met deze investeringsronde op 32 miljard dollar staan.

De potentiële kapitaalronde van 1 miljard dollar zou extra toevoegen aan de eerdere ronde van 400 miljoen dollar die FTX in januari organiseerde. Een sterk signaal naar de markt dat investeerders geloof houden in het bedrijf, ondanks de lange crypto-winter.

Andere details zijn er op dit moment niet, al geeft de bron aan dat een gedeelte van de nieuwe fondsen richting nieuwe acquisities gaat. Dat is geen hele grote verrassing, gezien hoe actief FTX en Alameda Research al zijn geweest in de bearmarkt.

Overname Voyager Digital

Een potentiële overname van Voyager Digital rommelt al sinds juli, nadat FTX samen met Alameda een overnamevoorstel deed. Hier doken FTX en Alameda Research op nadat Voyager Digital zijn faillissementsprocedure gestart was. Het voorstel werd overigens snel aan de kant geschoven door Voyager, die het omschreven als een “laag bod vermomd als een heldendaad voor de gebruikers van het platform.”

FTX bleef echter gefixeerd op Voyager Digital en schijnt nu aan kop te liggen als het gaat om de overname van de assets van het bedrijf. Zowel Binance als FTX schijnen rond de 50 miljoen dollar te hebben geboden op de assets van het geplaagde Voyager Digital. De veiling hiervan loopt tot 29 september en de Wall Street Journal geeft aan dat er tot op heden nog geen bod geaccepteerd is.

Exchange nieuws

FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen
FTX US wint veiling van de assets van Voyager Digital FTX US wint veiling van de assets van Voyager Digital
Aankomende Kraken-CEO: wij hebben geen plannen om bij SEC te registreren Aankomende Kraken-CEO: wij hebben geen plannen om bij SEC te registreren
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten