Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Exchange Nieuws, Solana Nieuws

FTX opent cross-chain NFT handel tussen Ethereum en Solana

Crypto exchange FTX deelt de eerste glimp van een ‘nieuwe-generatie’ NFT marktplaats die cross-chain handelen ondersteunt.


FTX pionier op de NFT markt

De recente prijsrally vanSolana heeft de aandacht getrokken van verschillende handelaren en analisten. De altcoin heeft de afgelopen week een winst van meer dan 51% geboekt en dat lijkt niet het einde te zijn van de rally. Analisten verwachten namelijk dat de huidige koersstijging een langdurige zal zijn.

De piek in NFT-activiteit op Solanart, de markt die is gebouwd op de SOL-blockchain, was een belangrijke reden waarom de koers de afgelopen tijd is gestegen. Daarnaast is Solana één van de snelste blockchains ter wereld. Het kan 50.000 transacties per seconde verwerken tegen een fractie van de transactiekosten van Ethereum.

Daar komt nu ook nog eens bij dat FTX een NFT-marktplaats heeft ontwikkeld die cross-chain handel tussen Etehreum en Solana mogelijk maakt. Het NFT-marktaandeel van SOL neemt dan ook gestaag toe, omdat makers de voorkeur geven aan het technologisch superieure en goedkope netwerk.


Wat brengt deze functie?

De FTX hanndelsplaats bevat momenteel een testpagina waar de CEO zijn test-NFT te koop heeft aangeboden. Volgens de crypto-miljardair kunnen artiesten hun eigen NFT’s maken en ze op het FTX-platform aanbieden. De exchange is van plan dit platform binnen een paar weken te openen

Interessant is dat handelaren de mogelijkheid hebben om ‘externe NFT’s’ toe te voegen. Hierbij kan je denken aan digitale kunst en verzamelobjecten die ze hebben gekocht op andere platforms, zoals peer-to-peer-marktplaats OpenSea of ​​Solanart. Dit is een opwindende functie voor NFT-handelaren, aangezien het ecosysteem momenteel wordt geplaagd door een lage liquiditeit.

Over het algemeen wordt verwacht dat deze ontwikkeling de komende weken een bullish effect zal hebben op de prijs van Solana. Cryptocurrency-analist @SmartContracter heeft dan ook voorspeld dat Solana waarschijnlijk snel een nieuw record zal bereiken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten