Regulatie

‘FTX-oprichter Sam Bankman-Fried gaat 50 jaar de bak in’

Sam Bankman-Fried, de jonge Amerikaan die het brein was achter de miljardenfraude van FTX, gaat waarschijnlijk voor 50 jaar de bak in. In november werd Bankman-Fried reeds veroordeeld voor het “orkestreren” van één van de grootste financiële fraudezaken in de Amerikaanse geschiedenis.

40 tot 50 jaar de bak in

De straf van 40 tot 50 jaar zou het voor Bankman-Fried mogelijk maken om terug te keren in de samenleving, zonder dat hij nog een gevaar vormt. Met deze gigantische strafmaat willen de aanklagers de serieusheid van de acties van Bankman-Fried benadrukken.

We moeten immers niet vergeten dat hij de spaartegoeden van miljoenen mensen vergokte.

Billy Binion is het niet helemaal eens met de aanklagers. Hij noemt de strafeis “psychotisch” en zegt dat er geen goede reden is voor belastingbetalers om hem “tot zijn 80e in een kooi op te sluiten.”

Volgens Binion is het duidelijk dat de kans op een gevangenisstraf voldoende is om toekomstige overtredingen van de wet te voorkomen. Terwijl de lengte van de straf er minder toe doet.

“We doen alsof tien jaar in de gevangenis niets is. Een korte periode. Dat is gestoord”, zo deelt Binion zijn mening.

Lastige kwestie

Het blijft een lastige kwestie. Billy Binion heeft een punt dat ook 10 jaar in de gevangenis al extreem lang is. Niemand kan zich waarschijnlijk voorstellen hoe het moet zijn om een compleet decennium van je leven te verliezen in de gevangenis. Dat moet vreselijk zijn.

Aan de andere kant heeft Sam Bankman-Fried meer dan vreselijke dingen gedaan. Daar zal hij spijt van hebben, maar hij heeft (waarschijnlijk) willens en wetens gegokt met de spaartegoeden van zijn klanten.

Onwetende burgers die hun zuurverdiende spaarcenten, misschien wel hun complete pensioenpot, toevertrouwden aan Sam Bankman-Fried en zijn FTX.

Van die mensen heeft Bankman-Fried het leven voor een significant gedeelte verwoest. Financiële fraude is iets anders dan moord, maar we mogen de impact daarvan niet onderschatten.

Zeker niet op de schaal waarop Sam Bankman-Fried opereerde.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving