Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

FTX overweegt overname Zuid-Koreaanse Bithumb

Deze crypto-winter staat niet alleen in het teken van liquidatieproblemen bij grote spelers uit de industrie, maar ook in het teken van FTX. Het handelsplatform van Sam Bankman-Fried is ongeveer iedere dag het onderwerp van een nieuw overname-gerucht. Nu lijkt het Zuid-Koreaanse Bithumb de volgende partij die op het boodschappenlijstje van Bankman-Fried staat.

8 miljoen geregistreerde gebruikers

Het gaat met Bithumb in ieder geval niet over een kleine speler die FTX mogelijk overneemt om de Zuid-Koreaanse markt te betreden. Volgens Bloomberg hoeven we ook niet lang meer op witte rook te wachten, aangezien de gesprekken al “enkele maanden” aan de gang zijn. Uiteraard wilden de vertegenwoordigers van FTX niet reageren op de geruchten. Ook Bithumb heeft nog geen officiële reactie gegeven.

Ondanks een cumulatief handelsvolume op het platform van meer dan 1 biljoen dollar, heeft Bithumb door de jaren heen moeite gehad om overeind te blijven. In 2020 werd het handelsplatform bijvoorbeeld geconfronteerd met enkele rechtszaken en gingen er geruchten de rond dat Huobi het platform wilde overnemen. Dat laatste is echter nooit gebeurd.

Expansiedrift van FTX

FTX zit op andere plekken op de wereld ook niet stil. Afgelopen maand nam het bijvoorbeeld het Canadese handelsplatform Bitvo over. In een statement verklaarde Bankman-Fried dat de aankoop bedoeld is om het wereldwijde bereik van FTX te vergroten. “Onze expansie in Canada is een volgende stap om pro-actief met wetgevers in verschillende jurisdicties over de hele wereld te werken”, aldus Bankman-Fried.

Verder is FTX momenteel bezig om het geplaagde leenplatform BlockFi over te nemen in een deal waarmee in totaal 680 miljoen dollar gemoeid is. In juni spraken mensen in de wandelgangen zelfs over een overname van Robinhood, dat in april nog 9 procent van het personeel moest ontslaan vanwege de tegenvallende groei. Bankman-Fried ontkende dat laatste gerucht.

Dat FTX nog niet klaar is met deze winter is duidelijk. Vorige maand zei Bankman-Fried namelijk nog dat FTX “een paar miljard” op de plank had liggen om andere cryptobedrijven te “stabiliseren”. Wat in de taal van Bankman-Fried betekent dat er een grote kans is dat hij met zijn bedrijven nog een paar andere partijen wil overnemen.

Exchange nieuws

Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren
Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten