Voyager Logo Smartphone
Exchange

FTX US wint veiling van de assets van Voyager Digital

Het FTX US beursplatform van Sam Bankman-Fried heeft de veiling om de assets van het geplaagde Voyager Digital gewonnen. In totaal legt Bankman-Fried 1,4 miljard dollar op tafel om de assets van Voyager Digital over te nemen.

Voyager blij met de uitkomst

Als we het bovenstaande bericht van Voyager Digital mogen geloven, dan is het bedrijf blij met de uitkomst van de veiling. “Vandaag, na een competitieve veiling die erop gericht is om zoveel mogelijk waarde naar onze gebruikers te sturen, is FTX US als de hoogste en beste bieder uit de strijd gekomen”, aldus Voyager Digital in een eerste statement over de uitkomst.

Het bod van FTX US komt in totaal op 1,4 miljard dollar uit, waarvan 1,3 miljard dollar de marktwaarde van de assets betreft en 111 miljoen dollar “toegevoegde waarde” is. Wat dat laatste precies betekent is onduidelijk, maar wellicht horen we daar later meer over. Wat de gebruikers van Voyager Digital precies kunnen verwachten is op dit moment ook nog niet helder.

Geen doorstart voor Voyager Digital

Met de verkoop van de assets aan FTX US lijkt een doorstart definitief van tafel. In eerste instantie was het idee van de ‘hoofdstuk 11’ faillissementsprocedure namelijk om de mogelijkheid van een doorstart open te houden. Voyager Digital zelf geeft echter aan dat het idee altijd is geweest om de gebruikers zoveel mogelijk waarde terug te geven. Het heeft een doorstart overwogen, maar uiteindelijk blijkt een verkoop aan FTX “het beste alternatief” voor de betrokkenen te zijn.

Voyager Digital heeft alleen laten weten dat het FTX US platform “gebruikers de mogelijkheid geeft om crypto te handelen en bewaren na de afsluiting van de hoofdstuk 11 procedure.” Het heeft er dus alle schijn van dat de gebruikers van Voyager Digital in ieder geval moeten wachten tot het afsluiten van de procedure, voordat ze bij hun assets kunnen.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen