Exchange Nieuws

FTX verlaagt maximale hefboomwerking naar 20x

De cryptocurrency-derivaten exchange FTX heeft de maximale hefboomwerking op zijn platform verlaagd van 101x naar 20x. Hiermee heeft de exchange besloten om de risicovolle handel te beperken.


Op weg naar meer verantwoorde handel

De exchange wil zijn gebruikers naar verluid motiveren voor een meer ‘verantwoorde handel’. Het is benoemingswaardig dat slechts een klein deel van de activiteiten die op het platform worden gedaan worden hierdoor getroffen zal worden. Waar gebruikers aangegeven hebben dat de optie een goede toevoeging is, maakt bijna niemand gebruik van de maximale 101x op dit moment. In de praktijk wordt deze hefboomwerking vaak al lager gezet dan het maximale.

Toch wordt de update door de crypto-community goed ontvangen. Veel analisten en commentatoren hebben de potentiële risico’s die gepaard gaan met een hoge hefboomwerking dan ook nog eens benadrukt. Toch vindt een deel van deze analisten en commentatoren dat 20x nog steeds teveel is.


$900 miljoen opgehaald bij investeringsronde

FTX is wereldwijd de 13e grootste beurs op basis van verwerkt dagelijks volume. De crypto-derivaten exchange weet dan ook momenteel bijna $1.5 miljard aan volume om te zetten per dag. In de afgelopen 24 uur is dit volume echter met 41% gestegen, mede door de enorme waarde toename bij meerdere cryptocurrencies vandaag.

De vermindering van de maximale hefboomwerking komt nu omdat wereldwijd regelgevers hun sites in toenemende mate op niet-gereguleerde cryptoplatforms lijken te plaatsen. Vaak komt dit door risicovolle opties, waaronder de hefboomwerking. Dit proberen ze nu te voorkomen.

Afgelopen week wist FTX nog een record te verbreken voor het opgehaalde bedrag in een cryptocurrency gerelateerde financieringsronde. Deze Series B-investeringsronde heeft meer dan 60 deelnemers opgeleverd, waarmee ruim $900 miljoen opgehaald is. De waardering van de exchange wordt hiermee verhoogd naar $18 miljard.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten