FTX-Exchange
Exchange

FTX wil Canadese crypto-exchange Bitvo overnemen

De populaire cryptocurrency derivaten-exchange FTX is naar verluidt al een overeenkomst aangegaan met de Canadese crypto-exchange over te nemen. Dit doet het bedrijf als onderdeel van zijn uitbreiding naar Canada.

Uitbreiding naar Canada

FTX Trading Limited heeft in een aankondiging bekend gemaakt dat ze van plan waren om Bitvo over te nemen. Dit is een onderdeel van hun plan om hun producten en diensten in Canada aan te bieden. Het bedrijf moet nog wel goedkeuring afwachten van de lokale autoriteiten voordat de deal daadwerkelijk door mag gaan. Verwacht wordt dat dit later dit jaar nog zal gebeuren. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, zei het volgende:

Wij zijn verheugd om de Canadese markt te betreden en het wereldwijde bereik van FTX verder uit te breiden. Onze uitbreiding naar Canada is een nieuwe stap in het proactief samenwerken met toezichthouders voor cryptocurrency in verschillende geografische gebieden over de hele wereld.

Op Twitter werd de overnameplannen nog eens bevestigt.

Naast Bitvo heeft FTX afgelopen februari ook het Japanse cryptobedrijf genaamd Liquid Group en al haar dochterondernemingen overgenomen. Dit was een onderdeel van de uitbreiding van het bedrijf naar Aziatische markten, nadat ze in 2021 het BTC-derivatenplatform ‘LedgerX’ gekocht had. De exchange neemt hierdoor een aanzienlijk aantal cryptobedrijven over.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?