Nieuws, Trending

G20 komt met zeer specifieke aanbevelingen over cryptocurrency

Cryptocurrencies zullen vanaf de G20 tot minimaal oktober voorzichtig blijven worden benadert blijkt uit een vergadering van de G20

Regulerende stappen

Uit de tussentijdse beslissingen van de speciale ministers van financiën en de president van de ‘Central Bank Governors’ blijkt dat hard en snel regulerende stappen met betrekking tot cryptocurrency voor nu afwezig zullen blijven. De resultaten die volgen na een 4 maanden lange proefperiode volgen snel. Vertegenwoordigers van G20 hebben verteld dat ze verplicht waren om ‘zeer specifieke aanbevelingen’ te creëren voor het benaderen van cryptocurrency op internationaal niveau.

In het kort

Nadat er gevraagd was om de standaarden van toepassingen op crypto-activa te verduidelijken kwam er het volgende uit. De G20 neemt een evenwichtige visie, waarin staat dat de technologie achter de cryptocurrency zowel voordelen als risico’s bevat. Technologische innovaties, inclusief crypto-valuta kunnen significante voordelen opleveren voor het financiële systeem en de economie in het algemeen. Echter worden er vraagtekens gezet achter crypto-assets. Dit bijvoorbeeld door de mogelijkheid voor onder andere belastingontduiking, het witwassen van geld en financiering van terroristen.

Franse regering

Eerder deze maand raadde een rapport van de Franse regering onder de minister van financiën ‘Bruno Le Maire’ de G20 aan om cryptocurrency te bespreken, eveneens aan het vermijden van een directe regulering. Later, in oktober zal meer duidelijkheid volgen.