Nieuws, Trending

G20-leiders willen internationale cryptocurrency belasting

Tijdens de G20 hebben de landenleiders een oproep gedaan om een internationale belastingheffing op cryptocurrency, evenals de regelgeving om het witwassen van geld te bestrijding op te stellen.

Grensoverschrijdende elektronische betalingsdiensten

Door de leiders van de G20 is gezamenlijk een document afgeleverd waar een belastingstelsel voor grensoverschrijdende elektronische betalingsdiensten wordt vermeld. Vervolgens wordt er in het artikel aangegeven dat buitenlandse bedrijven die geen fabriek of andere basis in Japan hebben, volgens de huidige wetgeving niet kunnen worden belast door de lokale overheid. De leiders van de G20 proberen hierdoor een belastingstelsel voor grensoverschrijdende elektronische diensten op te stellen.

Systeem ontwikkelen

Tijdens de G20 bijeenkomst afgelopen weekend in Argentinië, zijn de lidstaten naar verluidt  bezig om een systeem te ontwikkelen om dit probleem op te lossen. Naar verluidt zal het probleem in 2019 worden besproken, dit wanneer Japan de G20 gaat organiseren. In 2020 moet de definitieve versie van de voorschriften operationeel zijn.

Regulering van cryptocurrencies

Samen zullen de wereldleiders een discussie voeren over de kwestie van Bitcoin (BTC), aangezien er een risico bestaat op speculatie. Samen moeten zij onderzoek doen samen met andere G20-leden om te zien hoe cryptocurrencies gereguleerd kunnen worden.