Nieuws

Gaat Amazon een eigen cryptocurrency ontwikkelen?


Eén van de bekendste personen in de cryptocurrency wereld, genaamd Changpeng Zhao (eigenaar van Binance) denkt dat techgigant Amazon zijn eigen cryptomunt gaat uitgeven.


Vroeg of laat gaat Amazon gebruik maken van Crypto

De eigenaar van Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, vertelt dat het niet zo zeer een kwestie is van of Amazon een eigen crypto munt uit gaat geven. De echte vraag is wanneer gaat het gebeuren.

De techgigant heeft al eerder een poging gedaan om blockchain toe te passen. Toch blijft een koppeling van het bedrijf met een cryptocurrency slechts bij geruchten. Dit soort geruchten verschijnen af en toe in de media. Zo hoorde we niet al te lang geleden dat Amazon Bitcoin als betaalmethode zou willen gebruiken. Ook rond Litecoin (LTC) gingen al eens geruchten dat een samenwerking met Amazon eraan zat te komen.

“Voor elk internetbedrijf, begrijp ik niet waarom iemand geen crypto accepteert voor betalingen. Het is eenvoudiger, sneller en goedkoper om te integreren dan traditionele betalingsmanieren. Ook is er een stuk minder papierwerk. “Amazon zal vroeg of laat een valuta moeten uitgeven.” schrijft Zhao op Twitter.


Twitter CEO: Bitcoin gaat als basisvaluta gaat dienen

De uitspraak van Zhao volgt na een ander belangrijk bericht van de CEO van Twitter. Jack Dorsey vertelt namelijk dat hij verwacht dat het internet uiteindelijk gebruik zal gaan maken van een standaard digitale valuta.

Tijdens een interview vertelde de baas van Twitter dat hij verwacht dat deze digitale valuta de Bitcoin zal worden. Bitcoin lijkt mij de meest logische keuze voor een basisvaluta”.

“Het was iets dat werd geboren op het internet, werd ontwikkeld op het internet, werd getest op het internet; het is een product van het internet.” zei hij.