Gaat Bitcoin richting kiezen & wat te doen met Ethereum?

Het is maandag, mijn vakantie zit erop en dus is het tijd om ons voor te bereiden op een nieuwe week vol met kansen in de cryptomarkt. Laten we daarom beginnen met het kijken naar bitcoin. Vervolgens gaan we een blik op Ethereum werpen, die overigens op een belangrijk punt zit. Ik wil in dit artikel met jullie behandelen wat we kunnen verwachten en wat ik denk dat er gaat gebeuren.


Wat is BTC aan het doen?

Als we naar de charts van bitcoin kijken zien we eigenlijk alleen maar side ways action. We maken soms een kleine move up, maar die wordt al snel weer terug naar beneden gedrukt door de bears. Dit laat dus ook weer zien dat de bulls in de minderheid zijn.

Op dit moment is BTC aan het rangen boven de $9918-$9730 support. Deze support is in deze korte periode ook erg vaak getest.

Als we er even een stukje theorie bij halen, weten we dat hoe vaker een support getest wordt hoe zwakker die support wordt. Dat is zeker niet anders voor BTC.

 

(Geel: Range / Sideways action)
(Rode blokjes: Touch points)

Wat kunnen we nu verwachten?

Op dit moment is het lastig om een richting te kiezen voor BTC. We moeten dus eerst eventjes afwachten wat er op dit level gaat gebeuren. Natuurlijk kunnen we wel naar 2 scenario’s kijken. Bullish en bearish, mocht de move komen, zijn wij in ieder geval voor bereid op beide kansen!


Bullish

Bullish, iets dat voor mij niet echt te zien is op de charts. Ik wacht daarom rustig af. Pas als we boven de $10688-$11036 breken ben ik echt bullish op bitcoin. Ik zelf wacht in het bullishe scenario dan ook met het maken van een entry. Die zal namelijk op de pullback liggen na het breken van de resistance op $10688-$11036. Mocht ik in die range een entry maken, worden mijn verkooppunten $11751 en $12996. Het liefste verkoop ik daar zo min mogelijk! Ik wil namelijk BTC aanhouden en laten lopen, indien hij een mooie run maakt.

 
 

Bearish

Bearish, dat is wat ik nu ben. Ik zelf denk dat we deze support niet zo lang meer gaan houden zonder enige moves. Als we naar het volume kijken zien we dat dit ook steeds verder afneemt. Verder zien we veel rejection candles op de daily en 4h.

Daarom wacht ik in het bearishe scenario af op de $9435-$8823. Daar ga ik zeker buy orders zetten mits de price action mij aanstaat! Daarmee bedoel ik dat ik een hammer of een andere bullishe candlestick formatie wil zien.

Van daaruit gaan we dan een entry maken en eigenlijk de trade zo ver mogelijk door laten lopen, zoals eerder genoemd. De eerste verkooptargets zouden in dit geval zijn: T1:$10688 T2:$11751 T3:$12996. Ook deze wil ik zo ver mogelijk door laten lopen.

 

Wat nu?

Voor bitcoin is het nu belangrijk dat we even afwachten wat hij gaat doen! Mocht hij een richting hebben gekozen, zal ik 1 van de twee scenario’s toepassen. Wil je daar nou van op de hoogte blijven? Join dan zeker onze telegram @newsbit_crypto.


Wat te doen met Ethereum?

Ethereum doet de laatste paar dagen eigenlijk niet zo veel. Ethereum blijft maar hangen op de support van $183.7-$178.5. We zien hier een beetje hetzelfde als met BTC. Ook veel touchpoints op de recente support. Dit geeft al aan, zoals boven besproken, dat de bears in het spel zijn en dat de support het niet lang meer gaat houden.

 
 

Wat kunnen we verwachten?

Benieuwd hoe de grootste altcoin, Ethereum, er nu voor staat? Bekijk dan de onderstaande video.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken