Ethereum, Ether
Ethereum

Gaat er in mei 2024 een Ethereum ETF gelanceerd worden?

De introductie van de eerste Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) op Amerikaanse beurzen was een cruciaal moment voor de cryptosector, omdat het traditionele en institutionele beleggers een toegankelijker pad bood om in cryptocurrencies te investeren. Nu Bitcoin een eigen ETF heeft, kijken veel enthousiastelingen uit naar de mogelijkheid van een soortgelijk fonds voor Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency qua marktwaarde.

Gezien Ethereum’s indrukwekkende marktkapitalisatie van meer dan $304 miljard, lijkt het een logische volgende stap dat dit netwerk ook zijn eigen Spot ETF op de Amerikaanse beurzen krijgt. Een dergelijke ontwikkeling zou niet alleen welkom zijn bij beleggers, maar zou ook substantieel nieuw kapitaal naar de ETH-markt kunnen leiden, wat de koers ten goede kan komen. De grote vraag blijft echter: is het haalbaar om te verwachten dat Ethereum in 2024 zijn eigen ETF zal verwelkomen?

SEC kan mogelijk in mei goedkeuring geven voor Ethereum ETF

De lancering van een Ethereum Spot ETF behoort zeker tot de mogelijkheden. Verscheidene prominente vermogensbeheerders in de Verenigde Staten hebben al verzoeken ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor het oprichten van zo’n fonds.

Toch kan het enige tijd vergen voordat er duidelijkheid komt, aangezien de SEC tot mei de tijd heeft om een beslissing te nemen over deze aanvragen. De procedure voor een ETH Spot ETF kan ingewikkelder zijn in vergelijking met Bitcoin, vooral vanwege lopende discussies over de vraag of Ethereum als een effect gezien moet worden.

BlackRock CEO voorstander van een Ethereum ETF

De CEO van BlackRock, de grootste asset manager in de wereld, deelde onlangs in een interview met CNBC zijn visie op een Ethereum ETF. Volgens Larry Fink zit er zeker waarde in het fonds maar voorziet hij ook veel beren op de weg vanwege de problemen omtrent wet- en regelgeving. Zo zei Fink in het interview

“Ik zie de waarde van het hebben van een Ethereum ETF. Zoals ik al zei, dit zijn slechts opstapjes naar tokenization.” Aldus Larry Fink in een gesprek met CNBC. 

Volgens de ETF analist van Bloomberg, Eric Balchunas, is het waarschijnlijk dat wij een Spot ETF kunnen verwachten voor de altcoin. Hij schat de kans op een goedkeuring door de SEC in mei op 70%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?