Nieuws, Trending

Gaat Rusland $10 miljard dollar in Bitcoin investeren?


Er zijn verschillende geruchten gaande dat Rusland op het punt staat om $10 miljard dollar in Bitcoin te investeren. Is het waar of niet? Lees het artikel.


Bitcoin is perfect alternatief tegen Amerikaanse sancties

De geruchten komen van een Russische econoom/docent aan de presidentiële academie van de nationale economie in Moskou. Vladislav Ginko vertelt dat de sancties van Amerika Rusland ertoe dwingen om te diversifiëren. Hij zegt dat Rusland geen andere optie heeft:

“Amerikaanse sancties kunnen alleen worden tegengegaan door het gebruik van Bitcoin. Vanwege Amerikaanse sancties is de Russische elite gedwongen Amerikaanse activa en Amerikaanse dollars te dumpen en in Bitcoins te investeren. De Centrale Bank van Rusland heeft $ 466 miljard aan reserves en moet diversifiëren voor het geval er beperkte mogelijkheden zijn om het te doen. “


Rusland heeft nog geen plannen om te stoppen met Amerikaanse Dollar

Sancties hebben grote invloed op de economie van Rusland. Zo vertelde Putin vorig jaar in een toespraak dat er een enorme behoefte is aan alternatieve reservevaluta’s die wereldwijde transacties mogelijk maken. Bitcoin lijkt hiervoor een uitermate geschikt middel.

Dat het een geschikt middel zou kunnen zijn betekent zeker nog niet dat Rusland ook daadwerkelijk gaat investeren. Putin heeft eerder al gezegd dat Rusland geen plannen heeft om te stoppen met het gebruiken van de Amerikaanse dollar, tenzij ze hierin verhinderd worden.

Het is voor nu dus nog slechts een mogelijkheid voor als Amerikaanse sancties doorzetten.