Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Gaat Shiba Inu (SHIB) de 1 cent bereiken?

De hype rond Shiba Inu (SHIB) is, ondanks de koersval van afgelopen week, nog lang niet weg. SHIB investeerders verwachten dat de token ooit $0,01 waard zal worden, maar hoe groot is die kans?

De Shiba Inu hype blijft bestaan

Shiba Inu is misschien wel de populairste cryptomunt van de afgelopen maanden. De prijs van de token is in slechts een paar maanden tijd met tien duizenden procenten gestegen. Op 28 oktober bereikte de Shiba Inu koers een hoogtepunt van $0,000088, maar vlak daarna zakte de prijs in.

De koersdaling, tot een lokaal dieptepunt van $0.0000429, werd mede veroorzaakt doordat crypto exchange Kraken zijn woord niet nakwam en de token niet direct toevoegde aan zijn platform. Ook de uitstel van handelsplatform Robinhood hielp niet mee.

Vandaag lijkt de munt echter een herstel te hebben ingezet. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 SHIB token rond de $0.00005643, wat betekent dat de koers vandaag met 9% is gestegen. Betekent dit dat er een tweede rally aan zit te komen?

Als we dit zouden kunnen meten aan de populariteit van de meme-token zou dat zomaar kunnen. Vandaag bereikte het officiële Twitter account van Shiba Inu meer dan 1,8 miljoen volgers. Dat betekent dat het twitteraccount van SHIB nu zelfs populairder is dan dat van Ethereum.

Het bereiken van $0,01 is bijna onmogelijk

De adoptiegolf ontketende ook discussies over de vraag of meme-tokens op de lange termijn houdbaar zouden kunnen zijn.

Sommige winkeliers overwegen zelfs de Shiba Inu-tokens als betaalmiddel te accepteren, maar anderen kijken sceptisch tegen het project aan. Geoff Lewis, de oprichter van Bedrock Capital, vergeleek de SHIB-hype onlangs met Pets.com. Dit werd beschouwd als een van de grootste commerciële mislukkingen ooit.

Ondanks de kritiek die het project krijgt, blijven mensen zich afvragen of de SHIB prijs ooit tot $0,01 kan stijgen. Als we er een simpel rekensommetje op los laten zou dat moeten betekenen dat de marktkapitalisatie van alle SHIB tokens $4 biljoen zou moeten bereiken. Dat is ongeveer 3,5 keer zo hoog als de marktkapitalisatie van de Bitcoin op dit moment. We kunnen dus bijna wel stellen dat het zo goed als onmogelijk is voor SHIB om ooit een cent waard te worden. Ondanks de zeer kleine kans dat de token ooit een cent waard zal worden, zijn flinke prijsstijgingen in de toekomst zeker niet uitgesloten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten