Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Gaat Tesla straks Shiba Inu tokens als betaling accepteren?

Er gaan geruchten te ronden dat Tesla niet alleen Bitcoin maar ook Shiba Inu wil gaan accepteren als betaalmiddel.


‘SHIB’ gespot in Tesla’s website

Tesla, de grootste fabrikant van elektrische auto’s, is mogelijk van plan SHIB-betalingen voor zijn auto’s te accepteren, zo vertellen een aantal. ICT’ers. Ze hebben namelijk de naam van Shiba Inu teruggevonden in de broncode van de Tesla-website.

De naam van de token in de broncode van de Tesla-website werd het eerst gepost door een Reddit-gebruiker. Vervolgens werd het bevestigd door veel gebruikers van sociale media op zowel Reddit als Twitter, waaronder enkele bekende programmeurs.

Zonder enige officiële aankondiging door Tesla speculeren velen nu dat het autobedrijf binnenkort Shiba zal accepteren als betaling voor zijn auto’s.


Elon’s obsessie met meme-tokens

Elon Musk is een groot voorstander van cryptocurrencies, inclusief meme-tokens. Hij pleitte verschillende keren voor Dogecoin, wat resulteerde in het agressief oppompen van de prijs van het token.

Tesla investeerde eerder dit jaar zelfs $1,5 miljard in Bitcoin en begon zelfs Bitcoin te accepteren als betaling voor zijn auto’s. Het bedrijf is al een tijdje is gestopt met het kopen van Bitcoin, daarbij verwijzend naar milieuoverwegingen. En hoewel het een deel van zijn Bitcoin-bezit heeft verkocht, bezit het bedrijf nog altijd heel veel Bitcoins.

Shiba-ontwikkelaars brachten de token aanvankelijk op de markt als een ‘Dogecoin-killer’. Na de enorme populariteit van DOGE, raakte crypto investeerders ook geïnteresseerd in SHIB. Dit voerde de prijs van de cryptocurrency enorm op.

De prijs steeg zelfs zo veel dat een anonieme belegger, die in augustus 2020 slechts $8.000 in Shiba Inu heeft geïnvesteerd, nu meer dan $5,7 miljard aan SHIB tokens bezit.

Tesla is trouwens niet het enige bedrijf dat geïnteresseerd is in SHIB. AMC, een van de grootste wereldwijde bioscoopketens, overweegt naar verluidt om Shiba Inu als betaling te accepteren en ook handelsplatform Robinhood is geïnteresseerd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten