Hacker / Hackerman
Hack

Gala Games roept op tot kalmte na vrees voor miljardenhack

Het blockchain gamingbedrijf genaamd Gala Games heeft aangedrongen om kalm te blijven. Veel vreesde voor een grootschalige hack dat er ook voor zorgde dat het GALA-token tijdelijk met bijna 26% crashte.

Paniek om niets

Er was grote paniek nadat een wallet-adres meer dan $2 miljard aan GALA-tokens uit het niets leek te creëren. Dit werd ook gemarkeerd door het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield. Dit nieuws zorgde er op zijn beurt voor dat de prijs van de GALA-token daalde met 25.6%, van $0,0394 naar 0,0293.

Volgens Gala Games was er echter niks aan de hand. Volgens hun gooien veel mensen het woord ‘hack’ en ‘rug’ op, zonder te weten of dit wel zo is. Geen van beide is namelijk het geval bij Gala Games.

Beschermen tegen mogelijke kwetsbaarheid

Volgens Gala Games was er echter wel sprake van ongebruikelijke activiteit op de gedecentraliseerde exchange PancakeSwap. Zo was pNetwork bezig met het aftappen van de liquiditeitspool, maar juist met het doel om deze te beschermen tegen een mogelijke kwetsbaarheid.

Naar verluidt heeft er een verkeerde configuratie plaatsgevonden, dat inmiddels bevestigd is door pNetwork. pNetwork is een cross-chain interoperabiliteitsbrug die door Gala Games gebruikt wordt op de BNB Smart Chain. pNetwork reageerde ook op een tweet van Peckshield om op te merken dat het “de white hat-aanval coördineerde” om te voorkomen dat pGALA werd misbruikt:

Paniek is nu minder

Deze verklaringen hebben er op zijn beurt voor gezorgd dat de paniek minder lijkt te zijn. De waarde van de GALA-token lijkt inmiddels weer hersteld te zijn van zijn 24-uurs dieptepunt.

Gala Games bevestigde dat alle GALA-tokens op Ethereum en GALA-gerelateerde activa op de GALA-brug veilig waren. Het team heeft samen met pNetwork de gemeenschap geïnformeerd over zijn besluit om de transactieactiviteit op de brug ‘tijdelijk op te schorten’. Ook adviseerde Brink om voorlopig geen pGALA op PancakeSwap te kopen. Het pNetwork zei als slot het volgende:

Er zal een nieuw pGALA-token worden gemaakt om de oude gecompromitteerde token te vervangen, die zal worden verzonden naar degenen die pGALA bezaten voordat de pool werd leeggemaakt.

Hack nieuws

Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?