Nieuws, Trending

Game-engine gigant Unity begint partnerschap met Blockchain ID StartupMetadium is een Zuid-Koreaanse blockchain-identiteitsstartup. Zij hebben onlangs hun Software Development Kit (SDK) in de toonaangevende game-engine van Unity gepubliceerd. Nu blijkt dat ze een strategisch partnerschap zijn aangegaan met de game-gigant.


Unity Asset Store

De SDK is beschikbaar voor game-ontwikkelaars die de engine van Unity gebruiken via de Unity Asset Store. Volgens het bedrijf maakt de samenwerking veel mogelijk. Zo worden er extra tests uitgevoerd, wat goed is voor de stabiliteit en certificering van de SDK. Hiernaast zal de SDK bij promotionele activiteiten worden meegenomen, waardoor deze vaker in de media komt en hierdoor meer bekendheid krijgt. Volgens het bedrijf stimuleert dit de acceptatie van de SDK onder een meer game-ontwikkelaars.


Metadium’s identiteitssysteem

Door de samenwerking met Unity, kan Metadium zijn identiteitssysteem openen voor de ongeveer 6.5 miljoen game-ontwikkelaars die de game-engine gebruiken. Volgens de CEO van Unity wordt ongeveer 50% van alle videogames, wereldwijd, ontwikkeld in Unity. Dit percentage ligt hoger bij mobiele videogames en voor de Nintendo-platformgames. Dit identiteitssysteem is gebaseerd op de blockchain van Ethereum (ETH).Wat doet een SDK?

Een game-engine is een software-ontwikkelomgeving die bedoeld is om het coderen van videogames eenvoudiger te maken. Een Software Development Kit helpt om een fijne ontwikkelomgeving te creëren. Naast Metadium heeft de Unity Asset Store slechts een paar andere blockchain-partners, waaronder Enjin en DMarket.