gamestop
Beurs

GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen

Videogamewinkel en meme-aandeel GameStop heeft een aanvraag ingediend om tot 45 miljoen van zijn GME-aandelen te verkopen, wat het totale aantal aandelen met maximaal 15% zou verhogen.

Deze aankondiging kwam op dezelfde dag dat GameStop zijn voorlopige resultaten voor het eerste kwartaal bekendmaakte. Hieruit bleek dat de netto-omzet met 30% is gedaald vergeleken met vorig jaar. Ondanks de daling wordt verwacht dat het nettoverlies van het bedrijf tot $23,5 miljoen minder zal zijn dan vorig jaar, hoewel het nettoverlies nog steeds kan oplopen tot $37 miljoen.

Slecht nieuws voor investeerders

Als GameStop erin slaagt om 45 miljoen aandelen tegen de huidige marktprijs van $227 te verkopen, zou het bedrijf tot $990 miljoen kunnen binnenhalen. Het verhandelen van zo’n groot aantal aandelen zal echter de prijs van het aandeel beïnvloeden. In de pre-market handel daalden de aandelen ‘s nachts met maar liefst 20%, en de situatie verbeterde niet na de openingsbel.

Op het moment van schrijven wordt GME verhandeld voor ongeveer $21, wat een verlies betekent van 24% vergeleken met de slotkoers van donderdag.

GameStop reageert op recente prijsschommelingen

Het bedrijf erkende recente prijsschommelingen, maar vermijdt het noemen van Roaring Kitty, de r/WallStreetBets Reddit-gemeenschap, of zijn status als “meme-aandeel” bij naam.

“Ons gewone aandeel heeft extreme volatiliteit in prijs en handelsvolume ervaren,” verklaarde GameStop in de aanvulling op het prospectus. “We hebben geen materiële veranderingen in onze financiële conditie of operationele resultaten ervaren die deze prijsvolatiliteit of het handelsvolume zouden verklaren.”

Beurs nieuws

AEX koers in het groen, Bitcoin in de problemen
AEX koers corrigeert op rode dag voor financiële markt
AEX koers klimt richting all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?