GameStop
Ethereum

GameStop opent Ethereum NFT-Marktplaats

De inmiddels langverwachte Ethereum NFT-Marktplaats van de populaire videogameretailer GameStop is nu live. De videogameretailer maakte meer dan een jaar geleden hun plannen bekend voor een dergelijk platform.

Artkworkprojecten & NFT

Momenteel worden er nog voornamelijk artworkprojecten die op het Ethereum-netwerk staan gebruikt. Het bedrijf heeft echter direct bekend gemaakt dat er grote updates voor het platform zullen komen.

Ze willen met het platform een belangrijke speler worden binnen de wereldwijde NFT-gamingruimte. Verwacht wordt dat NFT’s grootschalig gebruikt zullen gaan worden in de vorm van interactieve items binnen videogames.

GameStop en Immutable X hebben een tokenfonds van $ 100 miljoen gelanceerd om game-ontwikkelaars op de markt te brengen. Een persbericht vermeldt dat gaming-NFT’s in de toekomst zullen worden toegevoegd.

NFT’s kunnen ook ingezet worden om te dienen als een soort eigendomsakte van een item van videogames. Ook zullen ze vaak gebruikt worden voor igitale goederen zoals illustraties, profielfoto’s en andere verzamelobjecten. In videogames kunnen NFT’s onder andere unieke avatars, wapenontwerpen of virtuele percelen vertegenwoordigen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC