GameStop
Beurs

GameStop-rally maakt Roaring Kitty virtuele miljardair

Als GameStop opent tegen de huidige after-hours prijs, zouden de holdings van Roaring Kitty bij elkaar $1 miljard waard zijn. Keith Gill, de man achter het Roaring Kitty pseudoniem, een beurshandelaar bekend van de GameStop (GME) short squeeze in 2021, is op weg om miljardair te worden nu de GME-aandelen blijven stijgen.

GME-koers schiet omhoog

Gill, ook bekend onder zijn internetbijnamen “Roaring Kitty” en “DeepFuckingValue”, onthulde op 2 juni dat hij opnieuw gigantische investeringen in GameStop bezit – dit keer ging het om $180 miljoen aan posities in het aandeel. Die zijn inmiddels dus rond de $1 miljard waard.

De handelaar postte op zijn Reddit-account een positie van $115,7 miljoen in GME-aandelen en $65,7 miljoen in callopties.

De onthulling van Gill’s nieuwe positie zorgde meteen voor een koersexplosie van GameStop. De after-hours markt van Robinhood zag GME met 19% stijgen 20 minuten na de post, terwijl GME sloot met een stijging van 38,8% in 2024.

Analisten van The Kobeissi Letter geloven dat Gill “op weg is om miljardair te worden” aangezien de GME-aandelen tijdens de after-hours trading naar $67,50 per aandeel stegen. Als de aandelen straks op dit niveau openen, dan is de positie van Gill ongeveer $1 miljard waard.

Manipuleert Roaring Kitty de markt?

Op 3 juni bekritiseerde prominent shortseller Citron Research de zet van Gill. Het bedrijf beschuldigde Gill in een X post van marktmanipulatie en beweerde dat de handelaar met iemand anders samenwerkte. Ze schreven:

“Wij geloven dat iemand Gill steunt – hij kan deze omvangrijke trade onmogelijk alleen hebben gedaan. Zijn gerapporteerde financiën ondersteunen deze trade niet.”

Op 4 juni zou de effectentoezichthouder van Massachusetts een onderzoek naar Gill’s activiteiten zijn gestart. In een interview met CNBC zei voormalig Chicago SEC-functionaris Lisa Braganca dat het onderzoek waarschijnlijk zou focussen op de vraag of Gill “de markt beweegt”.

Ze legde uit dat de toezichthouders zouden controleren of Gill mogelijk met anderen samenwerkte of zich aan illegale praktijken overgaf. Braganca merkte op dat de toezichthouder Gill’s communicatie kan onderzoeken, zoals zijn sms’jes of e-mails en zelfs zijn communicatie op social media platforms Reddit of Discord.

“Ze zijn bezorgd dat dit een poging is om de markt te manipuleren en om zelf geld te verdienen via illegale onthullingen”, voegde Braganca toe.

Beurs nieuws

AEX koers stijgt weer na desastreuze crash
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
AEX koers opnieuw onderuit: waar eindigt deze vrije val?
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli