Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Gebruikers Coinbase US kunnen Coinbase Visa aanvragen

De Amerikaanse tak van Coinbase, Coinbase U.S., is begonnen met het uitgeven van Crypto Visa-kaarten. Hierdoor kunnen de Amerikaanse gebruikers vanaf nu deze kaarten aanvragen en gebruiken in winkels en restaurants waar deze geaccepteerd worden.


Naast Europa en VK nu ook VS

Eerder dit jaar werd al bekend dat Coinbase hun Visa-betaalpas ging lanceren voor Europese klanten. Voor klanten buiten Europa was het hiermee nog geen mogelijkheid om zich aan te melden voor dergelijke kaarten. Nu heeft Coinbase bekend gemaakt dat de Visa kaart in 30 verschillende landen in het Verenigd Koninkrijk (VK) en Europa actief is, en dat dit wordt uitgebreid naar de Verenigde Staten (VS).

Klanten in dit rechtsgebied kunnen dan ook vanaf vandaag een Coinbase Visa betaalkaart aanvragen. Op deze kaart kunnen cryptocurrencies worden gezet en kan vervolgens betaald worden voor online aankopen, of in de winkel. Tevens kunnen mensen hun crypto eenvoudig omzetten in fiat-valuta’s, doordat zij met de kaart gewoon geld kunnen opnemen uit geldautomaten. Momenteel worden 9 cryptocurrencies ondersteund op de betaalpas. Alleen inwoners uit Hawaï krijgen naar verluidt nog geen toegang tot de betaalpas; dit vanwege juridische conflicten die mogelijk snel opgelost kunnen worden.


Beloningen voor gebruik betaalpas

Naar verluidt krijgen gebruikers van de betaalpas beloningen voor het gebruiken hiervan. Bij de lancering kunnen klanten kiezen om 4% van hun totale aankoopbedrag terug te krijgen in Stellar Lumens (XLM), of 1% in Bitcoin (BTC). Iedereen die zo’n kaart wil aanvragen, moet het volledige KYC-proces van Coinbase doorlopen hebben. Vervolgens is er, door de populariteit van de kaarten, een wachtlijst ontstaan. Deze wordt netjes door de Amerikaanse cryptocurrency exchange opgelost. Het kan hierdoor echter even duren voordat de pas daadwerkelijk verstuurd wordt.

De eerste aanvragers kunnen verwachten dat zij de betaalpas nog deze winter zullen ontvangen. Alhoewel de betaalpas 0 kosten rekent voor het gebruik van de kaart, moeten gebruikers wel gewaarschuwd zijn dat er kosten kunnen worden gerekend voor het omzetten van crypto naar fiat. Hiernaast biedt Coinbase de kaart ook virtueel aan. Hierdoor kunnen gebruikers hem bijvoorbeeld in hun smartphone integreren en via dat toestel betalingen verrichten.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten