Hack, Hacker
Hack

Gebruikers verliezen kapitaal door neppe Rabby Wallet-app die nog steeds in de App Store staat

Een valse versie van de crypto wallet-app Rabby Wallet blijkt al vier dagen op de Apple App Store te staan nadat gebruikers deze ontdekten en rapporteerden.

Op 16 februari bevestigde het team achter DeBank’s Rabby Wallet dat elke app die momenteel in de store staat vals is, aangezien hun officiële app nog wordt beoordeeld. Inmiddels zijn er helaas al meerdere mensen die hun crypto verloren vanwege de neppe wallet, wees dus gewaarschuwd.

Oplichting in de App Store

De bedrieglijke app staat momenteel op de App Store onder de naam “Rabby Wallet & Crypto Solution” van een bedrijf genaamd “Solution Development”. Volgens de versiegeschiedenis staat de app al minstens vier dagen in de store.

Ondanks dat veel gebruikers de valse app aan Apple hebben gerapporteerd, is deze nog steeds beschikbaar.

Op 18 februari startte een bezorgde gebruiker met de naam u/manolodf een thread op Reddit om anderen te waarschuwen voor de valse wallet-app. Ze plaatsten dezelfde thread op het Apple-discussiebord en deelden screenshots van gebruikers die geld hadden verloren aan de kwaadaardige app.

“Dit is waanzinnig en zou NOOIT mogen gebeuren in het Apple-ecosysteem, hoe kan een namaak-cryptowallet in de app store terechtkomen die gewoon hun geld steelt door zich als de echte voor te doen?”, vroegen ze zich af.

Screenshot van nep Rabby wallet app.
Screenshot van nep Rabby wallet app – Bron: Apple App Store

Screenshot van nep Rabby wallet app. Bron: Apple App Store

Een slachtoffer zei: “Ik ben vanmorgen ongeveer $5.000 opgelicht door deze frauduleuze app. Ik heb een ondersteuningsticket ingediend bij Apple om te zien of er enige mogelijkheid tot vergoeding is, aangezien de app al meerdere keren eerder is gerapporteerd.”

“Ik ben net 10% van mijn portfolio kwijtgeraakt door een valse Rabby_io-applicatie uit de Apple Store”, klaagde een ander op X.

NFT-verzamelaar “bthemouth” meldde dat hun wallets waren leeggeroofd door de valse Rabby-app nadat deze hun seed phrase had geïmporteerd. De gebruiker deelde een adres dat naar verluidt toebehoort aan de hacker, waarop net geen 14 Ether stond, ter waarde van ongeveer $40.000 op het moment van schrijven.

Valse crypto-apps

Dit is niet de eerste keer dat een valse Rabby-wallet op de App Store verschijnt. De app stond al in oktober en december 2023 op de App Store, volgens waarschuwingen van het Rabby-team destijds.

In een soortgelijk geval werd op 14 februari gemeld dat een valse Curve Finance-app werd ontdekt en vermeld op de Apple App Store.

In november 2023 werd bekend dat bijna $600.000 werd gestolen door een valse Ledger Live-app die zich in de app store van Microsoft had geïnfiltreerd.

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?