Blockchain Experience
Blockchain

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie

De gebruikerservaring (UX) blijft een grote uitdaging in de crypto-industrie en vormt een barrière voor adoptie door verschillende generaties. Voor veel cryptogebruikers zou de mogelijkheid om on-chain transacties uit te voeren zonder zich zorgen te hoeven maken over welk netwerk wordt gebruikt een waardevolle UX-upgrade zijn – en sommige crypto-startups willen gehoor geven aan deze oproep.

Niet bewust zijn van gebruik van blockchain

Het idee dat gebruikers zich niet bewust moeten zijn van het gebruik van blockchain, ook wel blockchainabstractie genoemd, is één van de beloften voor een betere Web3-ervaring. Dit concept drijft Stripchain aan, een interoperabiliteitsprotocol dat onlangs $10 miljoen heeft opgehaald om ketenabstractie op schaal mogelijk te maken.

“Net zoals we ons niets aantrekken van het backend-systeem van Netflix, moeten we ons ook niets aantrekken van het backend-systeem van een gedecentraliseerde applicatie”, gaf de pseudonieme onderzoeker genaamd “0xnovachrono”, die samen met Isa Sertkaya en Narayana Pryusty het protocol leidt aan.

Betere UX nodig voor massale adoptie

Sora Ventures leidde de financieringsronde van Stripchain, waarbij engelinvesteerders Santiago Santos, Stephane Gosselin van Frontier Research, Ryan Selkis van Messari en durfkapitaalbedrijven Hyperithm, Shima Capital, Hypersphere, Mechanism en Ascensive Assets betrokken waren.

“Aangezien wij steeds meer L1’s en L2’s zullen hebben, hebben we voor massale adoptie een betere UX nodig om de ketenspecifieke kennis te abstraheren. Het grootste pijnpunt voor nieuwkomers is de voorkennis van verschillende ketens, VM’s, sleutelbeheer, etc.”, volgens een woordvoerder van Sora Ventures.

Communiceren en coördineren met verschillende protocollen

Door het opstarten kunnen ontwikkelaars opdrachten maken die ‘intents’ worden genoemd en waarmee ze acties kunnen uitvoeren zoals het overbrengen van gegevens tussen blockchains. Gebaseerd op een systeem genaamd stripVM, zal het applicaties in staat stellen om te communiceren en te coördineren met verschillende protocollen.

Een belangrijk verschil tussen de oplossing en andere interoperabiliteitsprotocollen berust op de focus op de transactielaag en het gebruik van een proof-of-authority-systeem. Terwijl eerdere interoperabiliteitsoplossingen zich richtten op de protocollaag (zoals het Inter-Blockchain Communication Protocol van Cosmos) of de contractuele laag via bruggen, faciliteert Stripchain gegevensoverdracht op de gebruikerslaag.

“Als industrie hebben we gigantische sprongen gemaakt door waarden tussen blockchains te verbinden met behulp van bruggen, maar we moeten nog monolithische applicaties verbinden tussen de uitvoeringslagen van verschillende systemen”, aldus 0xnovachrono. Het testnet van Stripchain bevindt zich momenteel in een privébèta en zal naar verwachting in de komende maanden worden gelanceerd.

Blockchain nieuws

McKinsey: Tokenisatie van financiële assets kan markt van $2 biljoen bereiken tegen 2030
Team Liquid lanceert toernooiserie met Community Gaming voor Onchain Summer 2024
Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?