Newsbit

Coinbase, BTC

Gecentraliseerde entiteiten die crypto ondersteunen zijn nodig, aldus Coinbase VK

Coinbase, BTC

Volgens de CEO in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn gecentraliseerde entiteiten zoals centrale banken nodig om het crypto-ecosysteem te ondersteunen.


Twee manieren om cryptocurrency mainstream te maken

Zeeshan Feroz, zoals de CEO bij Coinbase in het VK heet, heeft een interview gehouden met CNBC. In dit interview gaf hij aan dat hij twee manieren zag om cryptocurrency mainstream te maken. De eerste is de uitgave van een centrale bank digitale valuta, en het Libra-project van Facebook.


Centrale banken

Wanneer een centrale bank een digitale valuta uitgeeft, moet deze voldoen aan diverse overheidsregelgevingen en andere lokale wetgevingen. Voorbeelden van zulke digitale valuta’s kunnen zijn een digitale Amerikaanse dollar ($) of een digitale Britse pond (£). Dit type digitale valuta’s zouden de acceptatie van cryptocurrencies kunnen katalyseren.

Op dit moment staan banken echter nog niet te springen voor dergelijke cryptocurrencies. De People’s Bank of China is momenteel één van de weinige banken die daadwerkelijk een eigen cryptocurrency wil uitbrengen. De vraag is of en wanneer andere banken gaan volgen.


Facebook met de Libra

Het is geen geheim dat Facebook aan een eigen stablecoin werkt met het Libra-project. Wanneer deze wordt gelanceerd, zou dit kunnen zorgen voor een massale adoptie. Dit vanwege het feit dat Facebook miljarden gebruikers hebben, waardoor zo’n update beschikbaar wordt voor een heel veel mensen. Dit brengt echter ook veel potentiële risico’s met zich mee, die eerst moeten worden opgelost voordat zij hem kunnen lanceren.


Gecentraliseerde entiteiten zijn hard nodig

In het interview geeft Feroz aan dat gecentraliseerde entiteiten hard nodig zijn voor de adoptie van cryptocurrency in zijn algemeen. Zelfs wanneer mensen een gedecentraliseerd product kopen, zijn er gecentraliseerde entiteiten nodig die bijvoorbeeld de relaties met banken onderhouden. Zo zijn er echter nog meer voorbeelden te noemen, aldus Feroz.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top