Geen Chinese crypto in November claimt media

De Global Times claimt dat de centrale bank van China haar plannen om een ​​door de staat gesteunde cryptocurrency te lanceren heeft ontkracht.


Media

The Global Times is het nationale Engelstalige tabloid van China, onder de People’s Daily – de officiële krant van de Communistische Partij van China (CPC). Hoofdredacteur Hu Xijin heeft nauwe banden met de Chinese autoriteiten en wordt wereldwijd nauwlettend in de gaten gehouden.

Op 28 augustus publiceerde de krant via zijn officiële Twitter-handvat dat:

“Ontkrachtingen in de media over het lanceren van een door de staat gesteunde cryptocurrency in de komende maanden“, noemde de Chinese centrale bank ” onnauwkeurige speculatie. “


Een Augustus vol verwachting

In augustus hebben rapporten – zowel officiële als niet-officiële – verschillende details onthuld van de plannen van de People’s Bank of China (PBoC) om een ​​vorm van digitaal wettig betaalmiddel te lanceren.

In een verklaring van 2 augustus had de PBoC voorgesteld het onderzoek en de ontwikkeling van zijn digitale valuta te versnellen, na bezorgdheid van de directeur van de bank dat de lancering van de Libra van Facebook de hegemonie van de Verenigde Staten en de Amerikaanse dollar zou consolideren.

Tegen 10 augustus gaf de adjunct-directeur van de betalingseenheid van de bank aan dat de bank bijna klaar was om de digitale valuta te lanceren.

Ook deze maand suggereerde een rapport van 20 augustus van het CPC-eigendom nieuwsportaal China Daily dat de lancering van de valuta – na vijf jaar onderzoek en systeemontwikkeling vanaf 2018 – werd versneld vanwege de aankondiging van Libra.

Eerder deze week noemde Forbes meerdere bronnen – zowel met naam als anoniem – die naar verluidt openbaarden dat de PBoC de eerste ronde van zijn digitale valuta zou distribueren naar Alibaba, Tencent, vijf bankorganisaties en één onbekende entiteit.

De bronnen beweerden verder dat de technologie van de munt gereed was voor verzending en dat deze al vanaf 11 november kon worden uitgerold.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken