Nieuws

Gehackte Coincheck krijgt toch licentie


De Japanse financiële dienstverlener heeft een licentie uitgeleend aan Coincheck. Hiermee mag Coincheck officieel als cryptocurrency exchange in het land opereren. 


Tegen einde van het jaar

De financiële controleur zou tegen het einde van het jaar de licentie voor cryptocurrency exchange vrijgegeven. Toch benadrukte de PR van Coincheck dat het nog geen officiële aankondiging van de exchange is en dat er nog niks feitelijk is bevestigd. Toch lijkt het nu de goede richting in te gaan voor de cryptocurrency exchange.

De Japanse financiële dienstverlener is over het algemeen erg kritisch met hun onderzoek naar binnenlandse crypto-exchanges. Dit komt mede doordat er een recordbrekende $532 miljoen (€466 miljoen) aan NEM-tokens was gestolen uit de portefeuilles van Coincheck eerder dit jaar.Vergunning verplicht

Hoewel het in Japan verplicht is voor alle crypto-exchanges om een vergunning te hebben sinds de wetswijziging in 2017, zijn de vereisten voor zo’n licentie dit jaar verder uitgebreid; ongeveer 200 aanvragers zijn momenteel nog  in afwachting van een beslissing over een exploitatievergunning.