Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Gemiddelde gasprijs van Ethereum op laagste punt sinds 2020

Het netwerk van Ethereum (ETH) heeft al langere tijd te kampen met extreem hoge transactiekosten of gaskosten die nodig zijn om een transactie te voltooien. Nu hebben deze kosten een duikvlucht genomen.

Enorme stijging in gaskosten

De gemiddelde transactiekosten zijn op het netwerk van Ethereum gedaald tot 0,0015 ETH per transactie, of ongeveer €1,51. Sinds december van 2020 zijn de gaskosten niet op zo’n laag niveau geweest.

Een belangrijke reden voor de stijging van gaskosten op het ETH-netwerk is de enorme populariteit van NFT’s en gedecentraliseerde financiën (DeFi). Ook een destijds veelbelovende bullmarkt trok extra investeerders aan, wat gedeeltelijk de gaskosten verhoogd hebben.

Deze kosten werden aanzienlijk verhoogd, want tussen januari van 2021 en mei 2022 was de gemiddelde gasvergoeding op het Ethereum-netwerk ongeveer €39, wat blijkt uit data afkomstig van BitInfoCharts.

Verlagen van de gaskosten

Dat deze gaskosten nu lager liggen, lijkt gedeeltelijk afhankelijk te zijn van een daling in het dagelijkse aantal van NFT-verkopen. Dit aantal ligt nu namelijk op het laagste punt van het jaar. Het NFT-ecosysteem boekte zijn slechtste prestatie van het jaar in juni toen het totale aantal dagelijkse verkopen daalde tot ongeveer 19.000 met een geschatte waarde van €13,2 miljoen.

De mede-oprichter van Ethereum, VItalik Buterin, maakte in november van 2021 een voorstel om de gaskosten te verminderen en om de ongekende druk op het netwerk af te laten nemen. Zo had hij een kortetermijnoplossing voorgesteld om de rollup-kosten te verlagen door een calldata-limiet per blok in te voeren. Deze kosten lijken nu weer op laag niveau te zitten. Het is echter niet bekend hoelang deze kosten hier blijven hangen.

Ethereum nieuws

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten