Gemini Logo on Smartphone
Exchange

Gemini ontslaat deel van personeel

De Gemini-exchange van de gebroeders Winklevoss heeft naar verluidt extra personeel moeten ontslaan. Eerder bleek al dat ongeveer 10% van het personeelsbestand werd ingekrompen, nu blijkt dat wellicht meer te zijn.

Extreme kostenbesparingen

Onlangs werd duidelijk dat de Slack-channel van het bedrijf was gekrompen met 68 werknemers, of ongeveer 7% van zijn in totaal ongeveer 1.000 werknemers. Inmiddels zouden nog meer werknemers ontslagen zijn als onderdeel van naar verluidt “extreme kostenbesparingen”.

In juni werden al veel werknemers helaas ontslagen, vanwege veel crypto’s die met dubbele cijfers daalden. Dat de ontslag ronde nu plaatsvindt wanneer crypto’s weer aanzienlijk stijgen lijkt dan niet geheel logisch. Ook TechCrunch merkte de ontslagronde op.

Niet de enige getroffen

Gemini is echter zeker niet de enige exchange die getroffen is door de crypto-dalingen van afgelopen tijd. Onder andere Crypto.com en Coinbase hebben vergelijkbare personeelsverminderingen moeten aankondigen.

Afgelopen juni werd Gemini aangeklaagd door de ‘Commodity Futures Trading Commission’ van de Verenigde Staten, omdat de exchange in 2017 valse of misleidende verklaringen heeft afgelegd tijdens persoonlijke vergaderingen en in officiële documenten. De verklaringen maakten deel uit van Gemini’s zelfcertificering van een Bitcoin gerelateerde futurescontract, wat de vastberadenheid van de CFTC vergemakkelijkte om te zien of het investeringsvehikel vatbaar zou kunnen zijn voor manipulatie. Het is nog niet bekend wat het resultaat hiervan zal zijn. Ook is de volgende stap van Gemini nog niet bekend.

Exchange nieuws

Binance verwijdert Nigeriaanse Naira van Peer-to-Peer platform
Hong Kong stopt met accepteren licentieaanvragen van crypto-exchanges
Crypto.com gaat samenwerken met BTG Pactual voor bevordering cryptobank-ecosysteem in Latijns-Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Dogecoin had gekocht