CyberTruck
Dogecoin

Gerucht: Betaling met Dogecoin voor Tesla CyberTruck binnenkort mogelijk

Elon Musk heeft een fascinerende geschiedenis met Dogecoin (DOGE). Met de langverwachte lancering van de Cybertruck, de nieuwste creatie van Musks bedrijf Tesla, worden de geruchten over de mogelijke acceptatie van DOGE als betaalmiddel opnieuw aangewakkerd. Deze speculaties vinden hun oorsprong in het recente ontdekken van Dogecoin-gerelateerde code op de Cybertruck website.

Dogecoin en Tesla: Komt er een samenwerking?

In het verleden hebben we gezien hoe de betrokkenheid van Tesla, en vooral die van oprichter Elon Musk, een aanzienlijke invloed kan hebben op de koers van Dogecoin. Tot nu toe zijn er geen officiële uitspraken van Tesla of Musk zelf over het accepteren van Dogecoin als betaalmethode naar buiten gebracht. Echter, leden van de community hebben diepgaand de broncode van de Tesla website geanalyseerd en daarbij meerdere verwijzingen naar deze digitale munt ontdekt, voornamelijk in secties gerelateerd aan betalingsmethoden.

Opmerkelijk is dat Dogecoin de enige cryptocurrency is die vermeld wordt op de CyberTruck website. Hoewel Tesla in het verleden heeft geïnvesteerd in Bitcoin (BTC) en zelfs korte tijd Bitcoin betalingen accepteerde, werd dit in 2021 stopgezet, wat leidde tot een onmiddellijke correctie in de Bitcoin koers. Nu lijkt het erop dat Tesla overweegt om uitsluitend Dogecoin-betalingen te accepteren voor het meme-gerichte project. Gezien Tesla’s status als een toonaangevend technologiebedrijf met aanzienlijke marktkapitalisatie en invloed, zou een dergelijke integratie een belangrijke validatie betekenen voor Dogecoin en cryptocurrencies in het algemeen.

Groei in Dogecoin adressen

Terwijl de speculaties rondom de CyberTruck toenemen, ziet het Dogecoin netwerk ook een stijging in activiteit. Uit gegevens van het blockchain analyseplatform IntoTheBlock blijkt dat het aantal Dogecoin adressen de mijlpaal van vijf miljoen heeft overschreden. Deze toename in adressen wordt vaak gezien als een teken van groeiende acceptatie.

Een analyse van de on-chain data ondersteunt deze trend, met een duidelijke stijging in het aantal dagelijkse transacties en actieve adressen. Deze langdurige toename in netwerkactiviteit kan potentieel leiden tot een positieve invloed op de waarde van Dogecoin op de lange termijn.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano