Terra luna
Altcoin

Gerucht: Do Kwon is bezig met een nieuwe Stablecoin op Terra 2.0

Het gerucht gaat dat Do Kwon toch weer een stablecoin op Terra 2.0 gaat ontwerpen. De Terra-gemeenschap is niet blij met dit nieuws.

Toch een nieuwe stablecoin op Terra 2.0?

Do Kwon, de grondlegger van het Terra-ecosysteem, is weer onderwerp van controverse. Ondanks de enorme mislukking en ineenstorting van TerraUSD (UST), lijkt hij aan een nieuwe stablecoin te werken.

Eerder vorige maand leed de hele cryptowereld onder de gevolgen van een ongekende ineenstorting van de markt. Om de schade te beperken, stelde Do Kwon een hard fork voor. Het Terra-team had verklaard dat de nieuwe chain Terra 2.0 geen gelijkenis zou vertonen met de oude chain die ze Terra Classic noemden. De beruchte algoritmische stablecoin zou geen deel uitmaken van de nieuwe chain.

Er zijn nu echter geruchten vrijgekomen van verschillende Twitter-accounts die beweren dat Do Kwon momenteel werkt aan een nieuwe gedecentraliseerde stablecoin die op Terra 2.0 zou worden gebouwd. Een account met de naam “FatMan” uitte zijn ongenoegen over de ontwikkeling:

“Alsjeblieft niet weer een stablecoin”

Zoals verwacht is een groot deel van de gemeenschap woedend over deze onthulling. “Alsjeblieft niet, we beginnen net te herstellen van de laatste dip”, zei een gebruiker. “Er komt een nieuwe onstabiele munt aan”, zei een ander. Toch noemden sommigen het snel ongegronde geruchten.

Aan de andere kant zijn er leden van de gemeenschap die zelfs tijdens de eerste crash niet verrast waren. Joe Downie, chief marketing officer bij cryptocurrency-platform NiceHash, zei het volgende:

TerraUSD was vanaf het begin nooit echt een stablecoin. De leden van de gemeenschap zijn in ieder geval voorzichtig. De nieuwe stablecoin kan net als zijn voorganger crashen.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?